Søk
Aksjons-kalender
Date
Dette skjer
Region
Sted/By

3. september 2015

12:00 - 14:00
Amnesty på engasjertuken UiS
Sør
Stavanger
Amnesty UiS inviterer til foredrag med politisk rådgiver i Amnesty Norge, Gerald Folkvord. Gerald har arbeidet mot tortur som sitt spesialfelt og har vært ansatt i Amnesty Norge i over 13 år. 

Han deltar under Engasjertuken og vil holde foredrag den 2.september kl.1200-1400.

This lecture will be given in English.

Menneskerettighetene skal sikre at alle mennesker kan leve sine liv i frihet og verdighet. Men for at dette skal funke i praksis, må alle sammen gjøre en innsats. Dagens kommunikasjonsmidler og de stadig tettere politiske og økonomiske relasjoner mellom verdens land gir hver eneste av oss muligheten til å spille en rolle og stå opp mot urett nesten uansett av hvor det skjer. 
Politisk rådgiver i Amnesty Gerald Folkvord vil dra oss gjennom dagens menneskerettslige utfordringer i verden og i Norge og hva vi kan gjøre for å løse dem. 

//
All the world’s nations have agreed on universal human rights to secure a life in dignity and freedom for everybody. But to make this work in practice, we all have to make an effort. Modern means of mass communcation, together with the steadily increasing political and economical relations between countries, give each and every single one of us the opportunity to stand up against injustice almost irrespective of where it is happening. 
Political adviser at Amnesty International, Gerald Folkvord, will discuss current human rights challenges both globally and in Norway and how we can deal with them. 


Engasjertuken holdes fra 1.-6-september, og inneholder mange spennende foredrag og ulike arrangement. Se program på:http://www.startuis.no/engasjertuken/

facebookevent

Engasjertuken holdes fra 1.-6-september, og inneholder mange spennende foredrag og ulike arrangement. Se program på: http://www.startuis.no/engasjertuken/
Sted: UiS, Kjell Arholms hus, A2

5. september 2015

12:00 - 15:00
Amnesty med under Stavanger på Skeivå
Sør
Stavanger
Amnesty er med under Stavanger på Skeivå - under Sentrum på Skevivå. Amnesty har stand på torget. Kom innom
Sted: Torget, Stavanger

6. september 2015

17:00
Støttemarkering for Syria
Sør
Stavanger
Vi er daglig vitner til grusomme bilder og beretninger om hva som skjer i Syria. Jeg ønsker å vise at Stavanger er en by med mennesker som kan vise varme, støtte og solidaritet til et folk som flykter for livene sine.

Søndag 6. september vil det holdes appeller i Byparken kl. 17. Når appellene er ferdig går alle som er interesserte en symbolsk vandring rundt Breiavattnet mot Torget der vi løser oss opp. Blant andre vil domprost Anne Lise Ådnøy holde et kort innlegg.

Arrangementet handler om å vise vår avsky for krigføringen- og volden i Syria, at vi i Stavanger ikke aksepterer det som nå skjer, og at vi føler med dem som er rammet. Initiativet er uavhengig av politisk tilhørighet, igangsatt av privatpersoner, og også ideelle organisasjoner inviteres til å delta. 

Vel møtt, og vær med å spre budskapet!!
Sted: Byparken, Stavanger sentrum

7. september 2015

17:00
Ungdomsdemonstrasjon: Vis solidaritet med flyktningene fra Syria
Øst
Oslo
Mandag 7. september kl. 17 arrangerer ungdomsgruppen Amnesty Asker en ungdomsdemonstrasjon foran Stortinget i solidaritet med flyktningene fra Syria. Kom og vis at du bryr deg!

Vi ønsker å vise at selv om vi er unge har vi en tydelig stemme i debatten og vi mener det er vår solidariske plikt som medmennesker å gjøre det vi kan for å bistå syriske flyktninger her i Norge. Krigen i Syria er den største humanitære krisen siden andre verdenskrig, med over 11 millioner på flukt utenfor Syria og 7.6 millioner mennesker internt fordrevne, i konstant frykt for deres liv.

Vi samles foran Stortinget for å vise at vi, den neste generasjonen, ønsker flyktningene fra Syria velkommen. Vi krever at regjeringens vedtak blir gjennomført, at kommunene sier ja til å bosette de syriske flyktningene og at staten vedtar et budsjett som gjør det mulig.
Har du lyst til å vise din støtte for denne saken? Nå har du sjansen! Vi håper at vi ser deg der. Vel møtt!

Se deres Facebook event her https://www.facebook.com/events/1034685946561643/  

Ønsker dere å tilslutte dere demonstrasjonen? Send oss en epost til lisamstefanovic [at] gmail [dot] com
Sted: Eidsvollsplass foran Stortinget

9. september 2015

14:00 - 16:00
Aksjon: #VelkommenSyria
Nord
Tromsø

Det er fem dager igjen til kommunevalget og studentnettverket i Tromsø benytter anledningen til å ha en aksjon på vegne av 8000 syriske flyktninger som trenger opphold i Norge. 

På vår stand på Stortorget kan du:
- Møte ordfører Jens Johan Hjort (H) og ordførerkandidat Ingrid Kielland (SV), diskutere flyktningsaken og ta bilde med #VelkommenSyria-posteren
- Skrive postkort til kommunepolitikerne og kreve at de gjør alt i sin makt for å ta imot flest mulig flyktninger til Tromsø.
- Lære mer om #VelkommenSyria-aksjonen og signere den (nesten 30.000 har alt signert den)

#VelkommenSyria

http://www.amnesty.no/aksjon/norske-kommuner-m%C3%A5-si-velkommensyria
Sted: Stortorget
19:00
Min stemme til Syria
Øst
Oslo
Min stemme til Syria – solidaritetskonsert for syriske flyktninger 

9. september arranger Amnesty Jus Oslo og Amnesty Blindern konsert på Eidsvolls plass i solidaritet med Syriske flyktninger. 

I anledning kommunevalget er det viktig at vi alle tar til orde og bruker vår stemme i solidaritet med flyktningene. Vi har alle en mulighet til å utfordre våre kandidater til å realisere forpliktelsen om plasseringen av 8.000 syriske flyktninger i våre kommuner. 

Flotte og engasjerte artister og appellanter skal bruke sin stemme – bli med og bruk din! 

Artister:
Away
Malin Pettersson 
Caterina Elizabeth
Tellef og Sigrid Raabe 
Kaja Gunnufsen 
Disaster in The Universe
Sted: Eidsvolls Plass

10. september 2015

10:00 - 14:00
Arbeidslivsdagen på UiT
Nord
Tromsø
Amnesty har stand på Arbeidslivsdagen på Universitetet i Tromsø og vil dele informasjon og rekruttere til ungdomsgruppen.
Sted: Universitetet i Tromsø

12. september 2015

13:00 - 16:00
Trondheim Pride og Amnesty
Midt
Trondheim
Tradisjonen tro samarbeider Amnesty med Trondheim Pride.
Lørdag 12 september vil vi ha stand og appell på Torget i Trondheim med fokus på sårbare flyktninger fra Syria. 
I tillegg deltar vi i Paraden bak banneret " Å elske er en Menneskrett". Oppmøte i Dokkparken på Solsiden kl 13.00
Sted: Dokkparken - Solsiden i Trondheim

16. september 2015

19:30 - 20:15
Where the law does not reach – Guantánamo
Sør
Stavanger
Amnesty inviterer i samarbeid med Kapittelfestivalen i Stavanger til arrangementet: Where the law does not reach – Guantánamo.

Arrangementet vil være på engelsk.

Mohamedou Ould Slahi har vært fengslet i Guantanamo Bay siden 2002, uten å ha blitt siktet for konkrete lovbrudd. Møt Larry Siems som har redigert utgivelsen av dagboken hans og forfatterens bror Yahdih Slahi i samtale med  Gerald Kador Folkvord politiks rådgiver fra Amnesty.

Etter tre år i fangeleiren begynte han å føre dagbok hvor han forsøkte å nøste opp livet fra tiden før han forsvant inn i amerikansk fangenskap, fra alle avhørene og forflytningene som ledet fram til leiren, og fra hverdagen som fange i Guantánamo. Slahis dagbok er ikke bare en sterk skildring av et justismord, men en dypt personlig selvbiografi. 

Billett kr 150
Se program og kjøp billett her
Sted: Stavanger kulturhus, Møteplassen

17. september 2015

18:00 - 19:30
Buried alive to survive
Sør
Stavanger
Amnestys kvinnegruppe i Stavanger inviterer i samarbeid med Kapittelfestivalen til arrangementet: Buried alive to survive. Det vil være på engelsk.

Et kunnskapsrikt panel diskuterer den vanskeligste situasjonen for kvinners rettigheter i deler av Latin-Amerika. Med forfatter Jennifer Clement, Kaja Stusvik fra Operasjon Dagsverk og den katolske sognepresten Sigurd Markussen. Panelet ledes av Kristin Aalen, journalist i Stavanger Aftenblad. Lety Elvir, poet fra Honduras, leser dikt.

 
Sted: Møteplassen, Stavanger Kulturhus

26. september 2015

10:00 - 14:00
Frivillighet i sentrum: Stopp tortur
Nord
Tromsø
Amnesty deltar på Frivillighet i sentrum i Tromsø med stand m.m 
Sted: Stortorget

7. oktober 2015

17:00
Åpent møte med Claudia Medina
Øst
Oslo
Onsdag 7. October kommer Claudia Medina Tamariz til Amnesty Norge. Claudia, som er med i Amnesty sin stopp tortur-kampanje ble bortført av marinesoldater, torturert og anklaget for å være medlem av en voldelig kriminell gjeng. Nå er hun frikjent.

Amnesty fortsetter å jobbe for at statsadvokaten gjennomfører en rask og fullverdig etterforskning av torturanklagene, slik at de ansvarlige kan stilles for retten.

Nå får Amnesty Aktivister muligheten til å møte Claudia Medina og høre hennes historie.

Vel møtt!
Sted: Amnesty Norge - Grensen 3

10. oktober 2015

09:15
Internasjonale dagen mot dødsstraff
Midt, Nord, Sør, Vest, Øst
10. oktober er den internasjonale dagen mot dødsstraff. 
Sted:

19. oktober 2015

10:00 - 16:00
Menneskerettighetskonferansen 2015
Oslo
Amnesty International og Utdanningsforbundet ønsker velkommen til årets viktigste konferanse om ytringsfrihet. Hvorfor er ytringsfrihet viktig? Hvorfor berører det oss så sterkt når ytringsfriheten krenkes? Må vi alle være Charlie – og hvordan bringe den store ytringsfrihetsdebatten inn i
klasserommet og bevisstgjøre de unge? Møt John Peder Egenæs, Åsa Linderborg, Henrik Syse, Hanne Hagtvedt Vik, Ragnhild Lied, Jon Wessel-Aas, Alexandra Letelier, Gunnar Holth, Rahman Akhtar Chaudhry, Lars Vaular m.fl.
 
Konferanse er gratis og utviklet med tanke på lærere i samfunnsfag, religion, politikk og menneskerettigheter og andre interesserte.

Program 

Påmelding 
Sted: Lærernes Hus, Osterhaus' gate 4A, Oslo

4. desember 2015

18:00
Levende julekalender: En fortelling om håp
Sør
Stavanger
I anledning byens “levende julekalender og Amnestys årlige aksjon  “Skriv for liv”  er dagens luke en fortelling om håp, og hvordan våre ord kan gi kraft til et menneske, og få mulighet til å sende dine ord til en fengslet samvittighetsfange.

Arrangementet er en del av Skriv for liv uken på Sølvberget

Den andre uken i desember, fra 4. til 11. markerer Amnesty sin globale Skriv for liv  i samarbeid med Sølvberget. Skriv for liv er et årlig brevskrivings-maraton der tusenvis av mennesker fra hele verden skriver brev til noen de aldri har møtt. De skriver solidaritetsbrev til personer som har vært utsatt for menneskerettighetsbrudd, og de skriver i protest til myndighetene i ulike land. Ett brev kan kanskje ignoreres, men tusenvis av brev er vanskelig å overse. 

Amnesty og Sølvberget inviterer til en uke med skriv-for-liv og tegn-for-liv-arrangement, utstilling, skole/klassebesøk, foredrag med mer. Velkommen innom og støtt kampen for menneskerettighetene og gi mennesker som sitter fengslet, et håp i førjulstiden. 
www.amnesty.no/skrivforliv 
Sted: 1. etasje, Sølvberget