Søk
Aksjons-kalender
Date
Dette skjer
Region
Sted/By

4. september 2014

18:00 - 21:00
Amnesty og Numusic-samarbeid
Sør
Stavanger
Årets Numusic-festival går av stabelen 4.-6. september. Amnesty er tilstede og vil sette fokus på årets store kampanje Stopp tortur. Kom og vis din støtte til dette viktige arbeidet.  
21:00 - 23:00
Amnesty og Numusic-samarbeid
Sør
Stavanger
Årets Numusic-festival går av stabelen 4.-6. september. Amnesty er tilstede og vil sette fokus på årets store kampanje Stopp tortur. Kom og vis din støtte til dette viktige arbeidet.

6. september 2014

11:00 - 16:00
Sentrum på skeiva
Sør
Stavanger
Amnesty er med under årets Sentrum på skeiva. Kom innom standen til Amnesty i Byparken fra 11-16 og signer aksjonen vår for transpersoners rettigheter i Norge!
 
19:00 - 22:00
Amnesty og Numusic-samarbeid
Sør
Stavanger
Årets Numusic-festival går av stabelen 4.-6. september. Amnesty er tilstede og vil sette fokus på årets store kampanje Stopp tortur. Kom og vis din støtte til dette viktige arbeidet.

10. september 2014

17:30 - 20:30
Innføring i menneskerettigheter
Øst
Oslo
Amnesty inviterer til opplæringsseminar i menneskerettigheter. Kom med ditt engasjement og bli med og ta tak i det som opprører deg. På seminaret vil du få en plattform for å både forstå hvordan menneskerettighetene henger sammen, og hvordan du kan gå fram for å gjøre noe med ditt engasjement.

Hva opprører deg? Blir du forbanna når du hører om diskriminering av homofile? Føler du deg maktesløs når du ser nyheter om den syriske sivilbefolkningens lidelser? Hva tenker du når du hører om en tobarnsmor som er dømt til døden fordi hun har vært utro? 

Folk flest tar sine menneskerettigheter for gitt og kan ikke tenke seg et liv uten. Men respekten for menneskerettighetene er ikke sikret en gang for alle, verken hos oss eller andre steder i verden.
 
Innføringskurset er for dere som både kan mye og lite om Amnesty og menneskerettigheter.

Kurset holdes av Ina Tin og Gerald Folkvord som begge har lang erfaring med menneskerettighetsundervisning i Amnesty.

11. september 2014

18:00 - 19:45
Temamøte:Om diskriminering, hverdagsproblemer og manglende rettgheter for transpersoner i Norge
Midt
Trondheim
 I forelesningen "UTRYGG I EGET UTTRYKK" møter vi transaktivist John Jeanette Solstad Remø og forfatter Marion Arntzen som har gitt ut bøkene "MANN ER DA KVINNE" og "DE USYNLIGE KJØNN". De vil gi oss kunnskap om det å være transperson, om  identitet, om mangfold og inkludering.

Mens Marion Arntzen belyser situasjonen for transpersoner hun møter gjennom sitt arbeid på Stensveens Ressurssenter, vil John Jeanette i forelesningen
gi en unik, personlig beskrivelse av hvordan det er å vokse opp og leve med en skjult side i dagens Norge. John Jeanette vil også belyse hvordan hun som
åpen transkvinne blir møtt av norske myndigheter når hun ønsker å få forandret juridisk kjønn uten å måtte kastrere seg, og hvordan hverdagen oppleves når
hun ikke får ID dokumenter som samsvarer med opplevd kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Tid: Torsdag 11 september kl.18.00-19.45
Sted: Annas Kafé,Nedre Bakklandet 20 D

17. september 2014

18:30 - 20:30
Kapittel: Olje og menneskerettigheter
Sør
Stavanger
I samarbeid med Kapittelfestivalen samler  vi  et  kunnskapsrikt  panel  for  å  diskutere  hvordan  internasjonal  oljevirksomhet  henger  sammen  med  kvinners  situasjon  og  menneskerettigheter. Den nigerianske aktivisten Emem Okon er hovedinnleder. Ellers i panelet: Solveig Andresen (Olje for Utvikling), Inge Amundsen  (Christian  Michelsens  Institutt)  og  Beate  Ekeløve-Slydal (Amnesty International Norge).


Oil and Human Rights
A panel comes together to discuss how the oil industry, human rights and women's situation connects, taking the Nigerian context as an important case. Emem Okon (Kebetkache Women Development & Resource Centre) is the main speaker. The other panelists are Solveig Andresen (Olje for Utvikling), Inge Amundsen (forsker, Christian Michelsens Institutt) Beate Ekeløve-Slydal (Amnesty).


Mer info om kvelden:
Spørsmålet om oljen var ”a blessing or a curse” var svært aktuelt for 10 år siden. Har dette spørsmålet like stor aktualitet i dag? Har mennesker fått det enda verre, eller har de mange diskusjonene vi hadde da hjulpet? Gjelder ikke menneskerettighetene innenfor det store spillet om ressurser, penger og makt? Er kvinnene tapere i dette store spillet?  

Amnestys Kvinnegruppe i Stavanger og Kapittel 14 inviterer til informasjon og diskusjon  

onsdag 17. september kl 18:30 på Kulturbiblioteket, 2. etasje Stavanger kulturhus.   

Tema for årets Kapittel er ”Olje”,  og da er det naturlig for Amnesty og bringe menneskerettigheter inn i denne sammenhengen, og se på det store spillet i enkelte land. Vi er stolte over å presentere foredragsholdere som vil gi oss ny kunnskap og innsikt innenfor dette viktige temaet: 

Emem J. Okon kommer fra Delta-området I Nigeria, og er et av ofrene for denne industrien. Hun er kvinne- og miljøvernaktivist, og grunnlegger av Kebetkache Women Development & Recource Centre, en organisasjon hvis formål er å fremme og sikre kvinners rettigheter.
 
Beate Ekeløve -Slydal er statsviter, og politisk rådgiver i Amnesty International. Ekeløve-Slydal vil snakke om petroleum og menneskerettighetene.
 
Rebecca Engebretsen representerer Norad – Olje for utvikling (Ofu), et program som ble etablert i 2005. Ofu bistår samarbeidsland til bl.a å utvikle lover og forskrifter for petroleumssektoren, samt bevisstgjøring om miljøkonsekvenser, og prinsipper som åpenhet og likhet for loven. Engebretsen vil snakke om hva Ofu har bidratt med for kvinner.
 
Inge Amundsen representerer Christian Michelsen Institutt (CMI). Dette er i dag et av Skandinavias ledende institutter for forskning og informasjon innen rettighets- og utviklingsspørsmål. Amundsen vil ta for seg hva oljen har bidratt med innen økonomi og styresett i Angola og Nigeria. 


Møteleder er Kristin Aahlen, journalist i Stavanger Aftenblad.  Møtet skal foregå på engelsk.

4. oktober 2014

12:00 - 17:00
Aktivist 101- kurs i aktivisme
Vest
Bergen
Amnesty vest arrangerer Aktivist 101 for nye og gamle Amnesty-aktivister. Aktivist 101 består av et grunnleggende kurs om aktivisme, samt en workshop hvor deltagerne bruker det de har lært til å planlegge en kommende aksjon. Er du usikker på hvordan en Amnesty-stand bør se ut, eller hva du må tenke på som representant for Amnesty? Har du lyst til å være med å planlegge og gjennomføre en gateaksjon? Meld deg på Aktivist 101!

OBS! Kurset krever påmelding pr e-post. Send til: lmyklebust [at] amnesty [dot] no
Frist for påmelding er onsdag 1.oktober.

14. oktober 2014

09:00 - 16:00
Amnesty på Karrieredagen 2014
Vest
Bergen
Amnesty stiller med stand på Vestlandets største karrieredag! 
Les mer om arrangementet her.
 
Eksakt tidspunkt kommer.