Søk
Aksjons-kalender
Date
Dette skjer
Region
Sted/By

28. november 2015

10:00 - 22:00
"SKRIV FOR LIV"-BLI MED PÅ AMNESTY-AKSJON
Vest
Bergen
Amnesty International har stått bak brevaksjoner i over 50 år, og hvert år blir mennesker løslatt. 28. november ønsker Amnesty-gruppen i Bergen å invitere bergenserne med på "Skriv for liv". På vår stand blir det mulig å signere brev og opprop. Skriv for liv har i år valgt ut seks ulike fangesaker for årets aksjon. 

Les mer om aksjonen her.
Sted: Torgallmenningen
10:00 - 13:00
Gratis ansiktsmaling og tegneverksted på Torgalemenningen
Vest
Bergen
Skriv for Liv arrangementet på Torgalmenningen, varmer opp med gøy verksted for barn. 
Sted: Torgalmenningen ved Sjøfartsmonumentet
12:00 - 15:00
Cities for life - stand
Sør
Stavanger
I forbindelse med Cities for Life vil det være en stand ved Hverdagsscenen på Torget, lørdag 28.november. Her kan du få informasjon om Cities for Life og temaet dødsstraff. Her kan du også signere aksjonen som skal sikre torturoverlever Saman Naseem en rettferdig rettssak, uten bruk av dødsstraff. Samt aksjonen til Ali al-Nimr fra Saudi-Arabia.

Kom innom, og hjelp oss i kampen mot dødsstraff!
Sted: Torget
12:00 - 14:00
Hans-Wilhelm Steinfeld: Menneskrettigheter i Usbekistan
Vest
Bergen
UiBs æresalumn Hans-Wilhelm Steinfeld holder et foredrag om menneskerettigheter i Usbekistan ifm årets Skriv for Liv kampanjen. 
Sted: "Egget" på studentsenteret UiB
13:00 - 15:00
Cities for Life stand!
Midt
Trondheim
I forbindelse med Cities for Life vil det være en stand øverst i Nordre gate lørdag 28.november. Her kan du få informasjon om Cities for Life og temaet dødsstraff. Her kan du også signere aksjonen som skal sikre torturoverlever Saman Naseem en rettferdig rettssak, uten bruk av dødsstraff.

Kom innom, og hjelp oss i kampen mot dødsstraff!
Sted: øverst i Nordre gate

28. november 2015 - 30. november 2015

13:00 - 23:00
Cities for Life i Trondheim - en uke med aktiviteter
Midt
Trondheim
I år er femte året Amnesty og Trondheim kommune samarbeider om å lyssette Kristiansten festning i forbindelse med Cities for Life. Cities for Life markeres 30.november og er et globalt nettverk av 1850 byer som er i mot dødsstraff. Festningen blir lyssatt med håpets lys og drømmenes farge mandag 30.november kl. 16-23. 

I forbindelse med Cities for Life vil det også være en stand i Nordre gate lørdag 28.november, hvor du kan få informasjon om Cities for Life og temaet dødsstraff. Her kan du signere aksjonen som skal sikre torturoverlever Saman Naseem en rettferdig rettssak, uten bruk av dødsstraff.

I tillegg vil det 27.november bli satt opp en utstilling om dødsstraff på Trondheim folkebibliotek. Denne vil stå ut uke 49.

Søndag 29.november vil det være et arrangement på Antikvariatet med fokus på mindreårige og dødsstraff i Iran. Her vil det være en samtale med blogger Madyar Samienejad. Se eget arrangement påhttps://www.facebook.com/events/1632931433647210/.
Sted: Folkebiblioteket +Nordre gt + Bakklandet + Festningen

29. november 2015

19:00 - 20:00
Dødstraff for mindreårige - det skjer nå!
Midt
Trondheim
I forbindelse med Cities for Life inviterer Amnesty International Norge Region Midt til en samtale med Amnesty-etterforsker Madyar Samienejad om dødsstraff og mindreårige i Iran. Iran er et av landene som trosser barnekonvensjonen og internasjonal rett ved å dømme mindreårige til døden. Madyar Samienejad er iransk blogger og journalist, og blogger aktivt om menneskerettigheter og politiske fanger i hjemlandet. Han satt fengslet i to år i Iran før han i 2008 flyktet til Norge. Siden har han i tillegg til å blogge, blant annet jobbet med en rapport om politiske fanger og henrettelser i hjemlandet.

I tillegg til samtalen med Madyar Samienejad vil det bli musikalske innslag ved Line Tandberg og konsert med Harakiri band. Etter arrangementet er det duket for åpen scene.

Cities for Life er et globalt nettverk av 1850 byer som markerer sin motstand mot dødsstraff årlig den 30.november. 2015 er det femte året Trondheim kommune og Amnesty International Norge Region Midt samarbeider om markeringen av denne dagen.

Inngang: gratis.
Sted: Nedre Bakklandet 4

30. november 2015

17:00 - 23:00
Cities for life dagen 30. november 2015
Sør
Stavanger
Cities for Life er et verdenes omspennende nettverk som jobber mot dødsstraff. Det består av over 1850 byer i over 90 forskjellige land som markerer sin motstand mot dødsstraff. Dette gjør de ved å flombelyse et av byens signalbygg eller monument på den årlige globale aksjonsdagen 30. november. Cities for life ønsker å støtte en mer sivil form for rettferdighet og et rettssystem hvor dødsstraff ikke blir gitt som straff. Stavanger kommune er medlem av nettverket og belyser derfor Valbergtårnet ekstra på denne datoen. Dette er et solidarisk håndslag fra Stavangers innbyggere til alle medmennesker rundt i verden som er dømt til døden. I år aksjonerer Amnesty for sakene til Ali al-Nimr fra Saudi-Arabia og Saman Naseem fra Iran.

Amnesty International er i mot dødsstraff i et hvert tilfelle, under en hver omstendighet, uavhengig av skyldspørsmål. En henrettelse er et overlagt drap utført av en stat og er etter Amnestys mening en umenneskelig, grusom og fornedrende straff. En fullbyrdet dødsstraff kan aldri rettes opp. Sted: Valbergtårnet i Stavanger
17:00
Cities for life markering i Haugesund
Sør
Haugesund
Haugesund kommune ble i 2009 med i nettverket "Cities for life". 

Cities for Life er et verdenesomspennende nettverk som jobber mot dødsstraff. Det består av over 1850 byer i over 90 forskjellige land som markerer sin motstand mot dødsstraff. Dette gjør de ved å flombelyse et av byens signalbygg eller monument på den årlige globale aksjonsdagen 30. november. Cities for life ønsker å støtte en mer sivil form for rettferdighet og et rettssystem hvor døden ikke blir gitt som straff.

Ordførereb inviterer i den forbindelse tile n markering mot dødsstraff  30. november kl: 17 i bystyresalen, Haugesund rådhus.

Forfatter Einar Økland er hovedtaler
Kunstneriske innslag ved Kulturskolen.

Amnesty har appell og stand.

Velkommen!
Sted: Haugesund rådhus, Bystyresalen
17:30 - 18:30
Cities for life i Arendal
Sør
Arendal
Cities for Life er et verdenes omspennende nettverk som jobber mot dødsstraff. Det består av over 1850 byer i over 90 forskjellige land som markerer sin motstand mot dødsstraff. Dette gjør de ved å flombelyse et av byens signalbygg eller monument på den årlige globale aksjonsdagen 30. november. Cities for life ønsker å støtte en mer sivil form for rettferdighet og et rettssystem hvor dødsstraff ikke blir gitt som straff. Arendal kommune er medlem av nettverket og belyser derfor Trefoldighetskirken, i tillegg vil det spilles orgelmusikk. Dette er et solidarisk håndslag fra Arendals innbyggere til alle medmennesker rundt i verden som er dømt til døden.

I år aksjonerer Amnesty for sakene til Ali al-Nimr fra Saudi-Arabia og Saman Naseem fra Iran.

Amnesty International er i mot dødsstraff i et hvert tilfelle, under en hver omstendighet, uavhengig av skyldspørsmål. En henrettelse er et overlagt drap utført av en stat og er etter Amnestys mening en umenneskelig, grusom og fornedrende straff. En fullbyrdet dødsstraff kan aldri rettes opp. 

 
Sted: Sam Eydes Plass
18:00
Cities for life - Kristiansand
Sør
Kristiansand
Markering på Stiftelsen Arkviet 30. november kl 18. 

Det blir tre korte appeller i foredragssalen, Audun Myhre fra Stiftelsen Arkivet, ordfører fra Kristiansand kommune og Ingrid J Moe fra Amnesty.

Vandring gjennom Gestapokjelleren.
Musikk ved Jan Mathiessson(kontrabass) Dikt skrevet av dødsdømt fange lest på norsk og engelsk.

Trappen ute belyst med gravlys og fakler. Gravlys for henrettede og fakler for land som har avskaffet dødsdom. 

Cities for Life er et verdenes omspennende nettverk som jobber mot dødsstraff. Det består av over 1850 byer i over 90 forskjellige land som markerer sin motstand mot dødsstraff. Dette gjør de ved å flombelyse et av byens signalbygg eller monument på den årlige globale aksjonsdagen 30. november. Cities for life ønsker å støtte en mer sivil form for rettferdighet og et rettssystem hvor dødsstraff ikke blir gitt som straff. Kristiansand kommune er medlem av nettverket og belyser derfor Arkivet.

Dette er et solidarisk håndslag fra Kristiansands innbyggere til alle medmennesker rundt i verden som er dømt til døden.

I år aksjonerer Amnesty for sakene til Ali al-Nimr fra Saudi-Arabia og Saman Naseem fra Iran. Disse sakene kan du vise støtte til under markeringen.

Amnesty International er i mot dødsstraff i et hvert tilfelle, under en hver omstendighet, uavhengig av skyldspørsmål. En henrettelse er et overlagt drap utført av en stat og er etter Amnestys mening en umenneskelig, grusom og fornedrende straff. En fullbyrdet dødsstraff kan aldri rettes opp. 
 
Sted: Stiftelsen Arkivet, Vesterveien 4
18:00
Cities for life - Porsgrunn
Sør
Porsgrunn
Den 30. November inviterer Amnesty Ungdom Grenland til Cities for Life 2015! Dette er et arrangement som markerer Porsgrunn by sin motstand mot dødsstraff. Vi tenner telys for å lyse opp Rådhustrappa og fontenen på Rådhusplassen. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å delta!
Sted: Rådhuset
18:00 - 19:15
Cities for Life i Sandefjord
Øst
Sandefjord
Cities for Life er et verdenesomspennende nettverk som jobber mot dødsstraff. Det består av over 1850 byer i over 90 forskjellige land som markerer sin motstand mot dødsstraff. Dette gjør de ved å flombelyse et av byens signalbygg eller monument på den årlige globale aksjonsdagen 30. november. Cities for life ønsker å støtte en mer sivil form for rettferdighet og et rettssystem hvor døden ikke blir gitt som straff. I år retter vi et spesielt fokus mot mindreårige som er dømt til døden. 

I Sandefjord er det hvalfangstmonumentet som skal flombelyses! Programmet for kvelden inkluderer appeller fra blant annet ordføreren og ulike ungdomspartier, sangopptredener og diktopplesning. Diktene, som handler om gleden av å leve og verdien av kjærlighet, er skrevet av en dødsdømt amerikaner, og ble sendt til en medlem i gruppen vår som en av ytterst få eksisterende utgaver. 

Amnesty International er i mot dødsstraff i et hvert tilfelle, under en hver omstendighet, uavhengig av skyldspørsmål. En henrettelse er et overlagt drap utført av en stat og er etter Amnestys mening en umenneskelig, grusom og fornedrende straff. En fullbyrdet dødsstraff kan aldri rettes opp. 

Bli med og vis din støtte!

For mer informasjon, se: https://www.facebook.com/events/166920413659123/
Sted: Hvaltorvet kjøpesenter, Torget 7, 3210 Sandefjord, Norway
18:15 - 19:00
Cities for life - Oslo
Øst
Oslo
Cities for Life er et verdenesomspennende nettverk som jobber mot dødsstraff. Det består av over 1850 byer i over 90 forskjellige land som markerer sin motstand mot dødsstraff. Dette gjør de ved å flombelyse et av byens signalbygg eller monument på den årlige globale aksjonsdagen 30. november. Cities for life ønsker å støtte en mer sivil form for rettferdighet og et rettssystem hvor døden ikke blir gitt som straff.

I Oslo er det selveste Rådhuset som skal flombelyses! Det vil bli fakkelmarkering, appeller fra Ordfører Marianne Borgen og Amnestys generalsekretær John Peder Egenæs, samt innslag fra diverse artister! 

Amnesty International er i mot dødsstraff i et hvert tilfelle, under en hver omstendighet, uavhengig av skyldspørsmål. En henrettelse er et overlagt drap utført av en stat og er etter Amnestys mening en umenneskelig, grusom og fornedrende straff. En fullbyrdet dødsstraff kan aldri rettes opp. 
Sted: Oslo Rådhus

2. desember 2015

17:00 - 21:00
Skriv for Liv i Harstad
Nord
Harstad
Amnestygruppa i Harstad inviterer til en helt uhøytidelig stund hvor vi skriver på kort og brev som Amnesty Norge sender videre til de som trenger det. Alt du trenger får du, bare ta med ei penn. 

http://www.amnesty.no/skrivforliv
Sted: Samasjøveien 33 D