Søk
Aksjons-kalender
Date
Dette skjer
Region
Sted/By

27. mars 2015

15:30
Aksjon for Raif Badawi
Sør
Kristiansand
Amnestys ungdomsgruppe  i Kristiansand aksjonerer for Raif Badawi 

Fredag 9. januar fikk Amnesty International bekreftet at piskingen mot Raif Badawi har startet. Han mottok de første 50 piskeslagene på fredag 9. januar, og det var planlagt at han ville motta de neste 950 piskeslagene over en periode på 19 uker. Det skal i utgangspunktet ikke gå mer enn én uke mellom hver
gang han blir pisket og han vil få ikke mindre enn 50 piskeslag hver gang. Siden den dagen, 9. januar, har ikke Raif blitt pisket igjen. De første to ukene på grunn av medisinske årsaker, men de siste ukene har det ikke blitt oppgitt noen grunn. Vi oppfordrer alle til å aksjonere på vegne av Raif Badawi for å få stanset
den umenneskelige behandlingen av han!

Stikk innom ungdomsgruppas aksjon i Markens eller se hva du kan gjøre hjemmefra her
Sted: Markens

8. april 2015

18:00
Filmkveld på UiS
Sør
Stavanger
Vi vil vise den britiske dokumentaren "India's daughter" som kom ut i 2014.

Dokumentaren handler om den 23 år gamle medisinstudenten Jyoti Singh som ble brutalt voldtatt av seks menn på en buss i Dehli. Hun døde senere av skadene. Hennes fryktelige skjebne utløste sterke protester og gateopprør i India, og førte til endringer i loven. I filmen snakker Singhs voldtektsmenn ut om deres side mens de venter på å bli hengt. Deres verdier og tankesett speiler et skjevt patriarkalsk samfunn som ser på kvinner som annenrangs, og til og med uønsket. 

Vi håper alle vil komme for å se og bli engasjert. 

Synet på hvem som har skylden i en voldtekt og når en voldtekt er en voldtekt er enda veldig skjev i mange land. Inkludert Norge, hvor det at man har sagt "nei" til samleie ikke er nok for å definere det som voldtekt juridisk sett.

Ønsker du i tillegg og signere Amnesty sin aksjon "Nei er nei" kampanje kan du trykke deg inn her: 

http://www.amnesty.no/aksjon/voldtekt-sex-uten-samtykke

Snakkes 8. april klokken 18!

Facebook
Sted: Topplokket, UiS

11. april 2015

11:00 - 15:00
Aksjon #VelkommenSyria
Sør
Stavanger
Ungdomsgruppa i Stavanger og Amnestys studentgruppe i Stavanger slår kreftene sammen og sier:  #VelkommenSyria.
Kom innom Arneageren og vis din støtte
Les mer her: http://www.amnesty.no/tema/flyktninger-fra-syria
Sted: Arneageren

14. april 2015

08:30 - 15:00
Foredrag og workshop ved Hadsel Videregående skole
Nord
Stokmarknes
Heldagsseminar 
Sted:

22. april 2015

12:00 - 20:00
Amnesty Vest på Bømlo Fredsfestival
Vest
Bømlo
Bømlo Folkehøgskule arrangerer hvert år en fredsfestival, og i den anledning vil Amensty Vest være tilstede for å holde fordrag og stand.

Temaet for årets fredsfestival vil være "Mennesker på flukt", og vi vil spesielt legge vekt på Amnestys kampanje "Velkommen Syria".

6,5 millioner er på flukt i Syria, de er internt fordrevne, hvorav halvparten er barn. Fire millioner har flyktet ut av landet, og 95 prosent av flyktningene fra Syria befinner seg i nabolandene.  

Vestlige regjeringer har hittil bare sagt ja til å ta i mot noen få prosent av flyktningene fra Syria.
Unntatt Tyskland og Sverige, har EU sagt seg villig til å ta i mot 6.305 flyktninger fra Syria, eller 0,17 prosent av flyktningene i Syrias naboland.

I følge UNHCR er ti prosent eller 380.000 av de syriske flyktningene særlig sårbare, ifølge UNHCR. De må bosettes i andre land. De særlig sårbare er alvorlig syke, torturoverlevere, enslige forsørgere, barn alene på flukt, funksjonshemmede, politisk forfulgte, kvinner utsatt for seksuell og kjønnsbasert vold og personer som er lesbiske, homofile, biseksuelle, transpersoner (LHBTI-personer).

Amnesty International krever at Norge øker antallet kvoteflyktninger fra Syria til minst 5000 i 2015, samt lar alle syriske asylsøkere som kommer til Norge få bli.


Les mer om Bømlo Folkehøyskoles Fredsfestival her: 
http://on.fb.me/17j76Y8
 
Sted: Bømlo Folkehøyskole

1. mai 2015

09:15
Arbeidernes dag
Nasjonal
Den 1.mai er arbeidernes dag. Over hele landet samles folk for å gå i tog og høre på taler.
Sted:

8. mai 2015

18:00
Musikk mot tortur-konsert 2015!
Sør
Haugesund
Amnesty International Haugesund presenterer: Musikk mot tortur-konsert 2015! 

Vi i Amnesty International Haugesund ønsker å skape oppmerksomhet rundt den umennesklige handlingen som tortur er ved å samles rundt musikken. Bli med oss! Uansett hvem du er, ønsker vi deg hjertelig velkommen til denne festen av en kveld! Artistene blir varierte, og mulighetene for å støtte opp om Amnestys arbeid blir mange.

Artistinfo kommer fortløpende! Gled dere! Oppdateringer får du på facebookeventen

I løpet av konserten vil du få mulighet- helt gratis- til å si klart ifra om at tortur er feil! Les mer om vår torturkampanje her: http://www.amnesty.no/stopptortur

Ta med vennegjengen og nyt deilig lokal musikk (og kanskje litt nasjonal), mens du redder mennsker sammen med andre! Hos Carlos kaffebarholder også åpent og serverer deilig kaffe! Gled deg!
Sted: Gamle Slaktehuset Allaktivitetshus, Strandgata 70

5. juni 2015

18:00 - 19:00
Samarbeid med Regnbuedagene: Samtale om hatkriminalitet
Vest
Bergen
I samarbeid med Regnbuedagene 2015 vil Amnesty Vest arrangere  samtale om hatkriminalitet, spesielt rettet mot LHBT-personer.

I panelet er blant annet en av Amnesty Inernasjonal fremste forskere på hatkriminalitet og diskriminering, Marco Perolini. 
Sammen med ham stiller også juridisk rådgiver i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, Oddvar Thorbjørnsen Faltin.

Det vil bli at sterkt og interessant arrangement, som er ett av de mange arrangementene i løpet av Regnbuedagene 2015, 30. mai til 7. juni. 

Regnbuedagene i Bergen» er en synlighetsfestival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT). Festivalen er et symbol på et åpent og inkluderende samfunn, samtdig som det setter lys på diskriminering, gjennom alt fra politiske debatter til parader og konserter. 
 
Sted: Det Akademiske Kvarter

20. juni 2015

09:00
Verdens dag for flyktninger
Nasjonal
20.juni er verdens dag for flyktninger. I forbindelse med kampanjen vår «Velkommen, Syria» ønsker vi å rette oppmerksomheten mot de 380.000 av de mest sårbare flyktningene fra Syria. Les mer her.
Sted:

26. juni 2015

09:00
Torturoverleverdagen
Nasjonal
26. juni er torturoverleverdagen.
Sted:

10. oktober 2015

09:15
Internasjonale dagen mot dødsstraff
Nasjonal
10. oktober er den internasjonale dagen mot dødsstraff. 
Sted: