Spørsmål og svar om Amnestys aksjonsarbeid

Mange engasjerer seg og tar del i våre aksjoner. Samtidig får vi en del spørsmål om hvordan aksjonsarbeidet fungerer. Her svarer vi på de mest vanlige spørsmålene. Har du flere spørsmål? Still dem i kommentarfeltet.
Publisert: 18. Jan 2009, kl. 13:39 | Sist oppdatert: 19. nov 2019, kl. 15:56
Hvor mange saker jobber Amnesty International i Norge med?
Vi jobber med ca. 50 saker. Dette er saker der engasjement i Norge kan utgjøre en forskjell. Vi er opptatt av å skape et kontinuerlig press, gjennom flere kanaler. Det er avgjørende for å få til positiv endring.

Hvordan velger dere ut saker?
Vi velger saker hvor vi mener at engasjement i Norge kan ha betydning. I tillegg er vi opptatt av å ha et bredt spekter av saker med hensyn til type menneskerettighetsbrudd, geografisk spredning og kjønn.

Nytter Amnestys aksjonsarbeid?
Ja, det gjør det. I fjor ble flere saker avsluttet med positivt utfall.

Hvilken rolle har gruppene?
Gruppene har vært og er fortsatt viktige for Amnestys arbeid, men vi ser at mange også ønsker å engasjere seg på andre måter. Din regionleder kan hjelpe deg å finne ut hvordan du kan bli engasjert og delta i kampen for menneskerettighetene.

Hva kan gruppene gjøre?
Gruppene kan jobbe med en eller flere aksjoner over tid. I tillegg ønsker vi at alle grupper, medlemmer og aktivister er med på årets kampanje Meld deg til din regionleder og få aksjonsveiledning som forteller hva dere kan gjøre.

Som aktivist i Amnesty eller i grupper finnes det få begrensninger i hva dere kan gjøre. Dere kan for eksempel ha stands, holde foredrag, arrangere møter og seminarer og drive lokalt pressearbeid. Fortell andre hva dere har gjort i kommentarfeltet på hver aksjon.

Er det mulig å sende papirbrev?
Ja, det er fortsatt mulig å sende papirbrev. De nye nettsidene fungerer slik som de gamle. Dere kan skrive ut appellen under signeringsfeltet; ”les brevet Amnesty sender” i hver aksjon og sende brevet slik som før.

Hvor har det blitt av samvittighetsfanger/ langtidssakene?
Vi skiller ikke lengre mellom ulike former for aksjoner. Under flere aksjoner finner du blant annet det vi tidligere kalte folk i fare-saker, samvittighetsfanger og langtidssaker. Alle våre aksjoner skal vi jobbe med til de er løst eller avsluttet av annen grunn.