130.000 aksjonerer mot tvangsutkastelser!

Amnestys kampanje mot tvangsutkastelser i Nairobis slum har gjort inntrykk på myndighetene. 130.000 aktivister i 11 land har signert appellen som krever at kenyanske myndigheter stanser tvangsutkastelser av slumbeboerne i landets hovedstad.
Publisert: 14. des 2010, kl. 13:14 | Sist oppdatert: 17. des 2010, kl. 16:21
Den 4. oktober leverte Amnesty 130.000 signaturer til Kenyas minister for naturressurser, James Orengo. Det massive oppmøtet og alle signaturene gjorde et tydelig inntrykk på ministeren, som lovte at forholdene rundt utkastelsene ville bli bedre, og at de kun vil skje i henhold til loven.

Foran et stort antall journalister forsikret han at ingen hus skal brennes og ingen personer skal utsettes for vold. Selve utkastelsene skal heller ikke kunne foregå på natten.

Han lovte å videreformidle signaturene til statsministeren samt å jobbe personlig med å løse utfordringene rundt utkastelsene i samarbeid med miljødepartementet.

Mer enn 100.000 mennesker i og omkring Nairobi lever i konstant fare for å miste sine hjem.

Nairobi River Basin Programme er navnet på prosjektet som har som mål å rydde opp i området rundt Nairobi River. De 130.000 signaturene gir nå et håp om at fremtidige utkastelser vil skje med respekt for menneskerettighetene og gi de som rammes kompensasjon og alternative bosteder.