Cities for life i Region Sør

Deltakerne i Cities For Life-nettverket markerer kampen mot dødsstraff ved å lyssette sentrale bygninger og monumenter den 30. november.  
Publisert: 11. nov 2011, kl. 15:59 | Sist oppdatert: 23. Feb 2015, kl. 11:23
Byer over hele verden er hjem for stadig flere mennesker. Faktisk lever omtrent halvdelen av jordens befolkning i byer. Og det er en andel som forventes å stige. Dermed har byer og bystyrer en stadig større makt og innflytelse. Ikke bare i forhold til hvor det skal bygges en skole, eller når svømmehallen skal åpne om morgenen, men også på områder som rekker ut over kommune- og landegrensene. Byer kan endre verden!

Cities For Life-initiativet skal nettopp ses i lyset av dette. Mer enn 1.200 byer fra alle verdenshjørner står sammen og kjemper for avskaffelsen av dødsstraffen. Kampen finner sted den 30. november hvert år. På denne dag lyssettes et sentralt monument eller bygning i hver by, som en symbolsk markering i kampen mot dødsstraff. Et av de mest kjente lyssatte byggene er Colusseum i Roma.

Markeringer rundt i regionen
I Region Sør blir det markering i følgende byer:
(Listen oppdateres løpende så snart vi vet mer.)

Arendal
Trefoldighetskirken lyssettes kl 18 med vakker orgelmusikk som bakteppe. Allerede fra kl 16 vil amnestyaktivister ha en stand foran kirken.

Farsund

Haugesund

Rådhuset lyssettes kl. 17.

Kragerø

Kristiansand

Arkivet lyssettes kl. 18. Headliner på årets markering er Per Fronth og hans “Last Statements” utstilling nylig vist på Galleri Bizeth. Denne kvelden er den flyttet ut i friluft og vil være tilgjengelig under arrangementet.

Mandal
Uranienborg lyssettes kl. 18. Der vil bli en appel ved Pål Holte, praktikant i Amnesty.

Porsgrunn

Skien

Stavanger

Valbergtårnet lyssettes kl. 17. Det vil bli en stille markering kl 17. I tillegg vil amnestyaktivister sette opp en kunstinstallasjon med fokus på dødsstraff.

Vi oppfordrer alle til at møte opp og støtte sin lokale by i kampen mod dødsstraff!

Lyst på mer?
Da kan du signere en rekke av Amnestys aktuelle aksjoner mot dødsstraff:

USA: Reggie Clemons
Iran: Sakineh Mohammadi Ashtiani
Saudi Arabia: Siti Zainab Binti Duhri Rupa
Pakistan: Aasia Bibi

Les mer om en rekke av Amnestys aktuelle aksjoner mot dødsstraff i land hvor dødsstraff fortsatt praktiseres:

USA: Reggie Clemons
Iran: Sakineh Mohammadi Ashtiani
Pakistan: Aasia Bibi
Saudi Arabien: Siti Zainab Binti Duhri Rupa