Dagens Iran ved Asieh Amini

Møt Asieh Amini, kjent forfatter, journalist og menneskerettighetsforkjemper fra Iran. Asieh Amini er fribyforfatter i Trondheim og årets internasjonale PEN-vinner, samt vinner av Freedom of speach Award i Haag. Onsdag 29. februar vil hun fortelle om menneske-rettighetssituasjonen i Iran og lese dikt fra sin siste utgivelse; «Kom ikke til mine drømmer med gevær».

 
Publisert: 17. Feb 2012, kl. 10:50 | Sist oppdatert: 19. Mar 2013, kl. 12:16
I tillegg til å være anerkjent og prisbelønnet poet er Amini også kjent for å ha engasjert seg for kvinners rettigheter, og hun har fått internasjonal anerkjennelse for sin kamp mot steining og henrettelser av mindreårige.

Hun kom på kant med det autoritære styret i Iran, og ble holdt i det beryktede Evin-fengselet i Teheran etter å ha protestert mot fengslingen av en menneskerettighetsaktivist. I 2009 kom Asieh Amini til Trondheim som fribyforfatter.

Høsten 2011 gav Amini ut diktsamlingen 'Kom ikke til mine drømmer med gevær', gjendiktet fra persisk til norsk av Nina Zandjani, og 19. januar i år mottok hun Oxfam Novib / International PENs pris for sitt arbeid som forfatter, journalist, kvinnesaksforkjemper og menneskerettighetsaktivist. Amini er en nær samarbeidspartner av Shirin Ebadi, som mottok Nobels fredspris i 2003.

Møt Asieh Amini i samtale med Elisabeth Dyvik (ICORN) der hun forteller om menneskerettighetssituasjonen i hjemlandet og leser dikt fra sin siste utgivelse «Kom ikke til mine drømmer med gevær».

Tid og sted:
Onsdag 29. februar kl. 19.00-20.00
Antikvariatet musikkkafé & bokbar, Bakklandet 4
Gratis inngang.


Arrangementet presenteres av prosjektet Shahrazad – stories for life, Amnesty International Norge, Region Midt og Kvalifiseringssenter for innvandrere – Trondheim Kommune.
Arrangementet er del av Shahrazad – stories for lifes norsk/svenske turné «Safar – Iran i Norden».




Antikvariatet musikkkafé & bokbar, Bakklandet 4

Onsdag 29. februar kl. 19.00-20.00

Gratis inngang.