Kvinnedagen i solidaritet med kvinner i Midtøsten og Nord Afrika

8 mars feiret Amnesty kvinnedagen over hele landet i solidaritet med kvinner i Midtøsten og Nord Afrika. Kvinnene har stått på barrikadene for frihet og menneskerettigheter det siste året, men diskrimineringen fortsetter og kvinneaktivister i regionen er utsatt.
Publisert: 13. Mar 2012, kl. 13:36 | Sist oppdatert: 23. Feb 2015, kl. 11:34

Amnestygrupper i hele Region Sør var med på lokale arrangement der det blant annet ble holdt apeller og samlet inn underskrifter.

I Mandal ble dagen startet på Agder folkehøgskole og avsluttet med apell på Kastellet. Masse underskrifter ble samlet inn og interessen var stor for Amnestys arbeid.

I Sand holdt Amnesty en kort apell under arrangementet. Det var mange folk til stede og det ble skrevet brev til Iran og Syria, og samlet inn underskrifter til Jemen.

Arendal hadde to arrangement, først på Røde Kors huset på formiddagen der det ble samlet inn underskrifter og signert brev. På ettermiddagsmøtet ble det holdt apell og samlet inn underskrifter på postkort og flere viste interesse for å være bøssebærere under årets tv-aksjon.

I Skien var Amnesty med på arrangementet på Ibsenhuset hvor Gerald Folkvord, som den første mannen noensinne til å tale på kvinnedagen i Skien, holdt apell. Både apellen og aktivistene ble godt motatt og det ble samlet inn masse underskrifter og over 5000 kr!

I Stavanger deltok Amnesty i et rekordstort 8 mars tog med over 400 detakere. Mange møtte opp for å gå med oss og vise solidaritet med kvinnene i Midtøsten og Nord Afrika. Etter toget ble det holdt apell på Folkets Hus og samlet inn masse underskrifter til Syria og Jemen. Mange signerte og postkort og brev om krav av løslatese av Nasrin Sotoudeh.

På Stavanger Katedralskole hadde elevene stand i midttimen hvor de samlet inn underskrifter til Iran og Jemen.

STØTT AMNESTYS KVINNEAKSJONER
Mars er kvinnemåned i Amnesty - og vi har fire viktige aksjoner hvor målet er å styrke kvinners rettigheter i Syria, Jemen, Saudi-Arabia og Iran.
Dette er en del av Amnestys vårkampanje hvor vi står i solidaritet med frigjøringskampen i Midtøsten og Nord-Afrika.

SYRIA:
Aksjon
: Send e-post til Syrias Asma al-Assad og be henne kjempe for kvinners rettigheter.

IRAN:
Aksjon:
Krev at iranske myndigheter løslater advokat Nasrin Sotoudeh.

JEMEN:
Aksjon:
Stans den utstrakte diskrimineringen av kvinner i Jemen.

SAUDI-ARABIA:
Aksjon:
Kvinner blir pisket for å kjøre bil - vis din motstand