Hjertelaging med Hjort

Amnesty-aktivister tok med sommerkampanjen «Å elske er en menneskerett» til Rådhuset i Tromsø.
Publisert: 12. jul 2012, kl. 10:27 | Sist oppdatert: 19. Mar 2013, kl. 12:04

Det var en blid og positiv ordfører som tok imot en sommerpraktikant fra Amnesty region nord og to aktivister fra ungdomsgruppa til hjertelaging. Han stilte gledelig opp med en gang Amnesty tok kontakt.

–Jeg synes dette er en viktig sak å støtte opp om, sier Hjort. Det er viktig å stå opp for slike kampanjer for å vise at vi vil skape åpenhet rundt temaet. Tromsø er egentlig en veldig åpen by, det ønsker jeg hvertfall at den skal være, fortsetter han.

Mobbet
Samme dag som Amnesty var på besøk skrev lokalavisa Nordlys om Amir, en gutt på 20 år som flyttet fra Tromsø fordi han følte seg mobbet og utpresset som åpent homofil.

Ordføreren nevnte denne saken, og har selv kontaktet Amir for å snakke med han om hans opplevelser og om hva som kan bli bedre i en relativt liten og gjennomsiktig by som Tromsø.

Trenger mer synlighet
-Jeg var i Roma forrige helg, og da slo det meg at det var mange flere synlige homofile par, det ser man ikke så mye av i Norge. Vi har nok fortsatt mye å gå på for at alle skal tørre å stå fram og at alle blir respektert, understreker Hjort.

Ordføreren stilte seg også positiv til at Amnesty prøver å komme i kontakt med Tromsø IL for å få med fotballspillerne på hjertekampanjen. Idretten er fortsatt et miljø i Norge hvor man har mye å gå på for å skape åpenhet rundt homofili. Det er viktig at også ikke-homofile eller lesbiske støtter opp om denne saken.

Videre aksjoner
Jens Johan Hjort skal også være engasjert i TV-aksjonen i høst.

–Jeg vil med glede delta på det, og har sagt ja til alt jeg har blitt spurt om å bidra med. Amnesty International er en god organisasjon med et godt formål. Det er viktig å engasjere seg.


I helga tar Amnesty med sommerkampanjen til Riddu Riddu festivalen i Kåfjorden i Troms og håper på godt vær og engasjerte festivaldeltakere.
-Men da ses vi der da! avslutter en smilenede ordfører.

Vil du bli med? Send inn ditt hjerte til:

Amnesty International Noge
Hjertebank
Postboks 702 Sentrum
0106 Oslo

Du kan også sende hjertet ditt på epost til [email protected]




Les mer på amnesty.no