Amnestykonsert: I solidaritet med López

“De torturerte meg: gjentatte ganger plasserte de en våt klut over ansiktet mitt og helte vann over den så jeg ikke kunne puste. De ga meg elektriske støt.” - Miriam López
Publisert: 12. Mar 2014, kl. 16:22 | Sist oppdatert: 25. Mar 2014, kl. 10:30
I dag kjemper Miriam fortsatt for å få rettferdighet, og for å forhindre at andre må gå gjennom det samme som henne.

Amnesty International Studentnettverket i Trondheim vil gjøre det samme. Vi ønsker å øke bevisstheten og spre informasjon rundt situasjonen i Mexico.
Den 29. mars blir det derfor arrangert stand i Nordre gate med mer informasjon om menneskerettighetsbrudd i Mexico. Klokken 15.00 samme dag inviterer Amnesty studentnettverket til en liten konsert i Vår Frue kirke i solidaritet med de sivile ofrene i Mexico. Knauskoret står klart til å bidra med sang for å markere denne dagen og vi håper så mange som mulig vil ta seg turen innom konserten i Vår Frue kirke og tenne lys for de rammede sammen med oss.
Vær med på å kreve rettferdighet og vise solidaritet for Miriam.
Velkommen.



Når:
Lørdag 29. mars kl. 15.00-17.00
Hvor:
Vår Frue kirke, Trondheim sentrum
Maria López sin sak:
Den 2. februar 2011 hadde firebarnsmoren Miriam López akkurat levert barna på skolen, da to menn iført finlandshetter tvang henne inn i en hvit varebil og bortførte henne med bind for øynene og hendene fastbundet.
- Jeg visste ikke hvem de var eller noe, og da jeg spurte dem satte de en pistol mot hodet mitt og ba meg om å holde kjeft, ellers ville de blåse av meg hodet, forteller Miriam til Amnesty International.
Amnesty krever at:
  • Miriam Lopez oppnår rettferdighet og oppreisning for overgrepene hun har opplevd.
  • Kontoret til regjeringsadvokaten (Procuraduría General de la República - PGR) gjennomfører en full, rask og upartisk etterforskning i saken, offentliggjør resultatene, og bringer de ansvarlige for retten.
  • Forsvarsdepartementet (Secretaría de la Defensa Nacional, SEDENA) og andre etater innblandet i ulovlighetene Miriam Lopez lidd, gjennom rettslige skritt, gir Miriam oppreisning i henhold til hennes ønsker.
  • Forsvarsdepartementet og andre etater innblandet i overgrepene offentlig går ut og erkjenner dette tilfelle av tortur, tilbyr Miriam López en offentlig unnskyldning, og igangsetter tiltak for å sikre at man unngår at slike overgrep gjentas.
  • Amnesty krever også at myndighetene i Mexico vedtar og implementerer en handlingsplan for å begrense menneskerettighetsbrudd i landet, i tråd med internasjonale anbefalinger fra FN.