Landsmøtet 2014: Presentasjon av styrekandidater

Alle kandidatene til nytt styre ble valgt med enstemmig flertall under årets landsmøte. Les mer her om hvilke ambisjoner de har for de kommende to årene.
Publisert: 24. sep 2014, kl. 11:55 | Sist oppdatert: 13. nov 2014, kl. 14:33

Trygve G. Nordby
Heimstad: Son i Akershus
Rolle: Leiar
Fødselsår: 1954
Utdanning: Sosionom fra høgskulen i Bodø
Stilling: Selvstendig næringsdrivende og partner i konsulentselskapet Sonconsult AS hvor han arbeider som rådgiver med særlig vekt på styring, ledelse og organisasjonsutvikling.


Kva eg kan bidra med som styremedlem
Gjennom hele voksenlivet har jeg arbeidet med menneskerettigheter og rettighetsorienterte tema i ulike sammenhenger. På 80 tallet var jeg for eksempel med å starte opp Norsk Forening for Mental Helse flere steder rundt om i Norge. På tidlig 90-tall var jeg blant annet medlem i Regjeringens Menneskerettighetsutvalg. Som profilert leder for humanitære organisasjoner og sentral samfunnsaktør har jeg de siste 20 årene frontet flere større saker knyttet til flyktningrett og humanitær rett. I 2012 skrev jeg “Vergehåndboka for verger og representanter for enslige mindreårige asylsøkere”, sammen med Vigdis Vevstad. Jeg stiller til gjenvalg som styreleder.

Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem
Jeg har i mange år vært medlem av Amnesty International. Når jeg nå stiller til valg som styreleder er jeg innstilt på å bruke min brede erfaring fra nasjonalt og internasjonalt arbeid i frivillige og ideelle organisasjoner til å utvikle AI Norge i den retning som er staket ut i Strategisk Plan. Som erfaren toppleder og styreleder vil jeg i tillegg bidra med viktig erfaring og kunnskap om å drive og utvikle selve organisasjonen som sådan, både på nasjonalt og internasjonalt plan.





Veslemøy Aga
Heimstad: Oslo/Stavanger
Rolle: Nestleiar
Utdanning: Master i rettsvitenskap, Universitet i Oslo, Årsstudium i spansk språk og latinamerikastudier, Universitet i Bergen
Stilling: Rådgiver med fokus på menneskerettighetssituasjonen i Norge, Norsk Senter for Menneskerettigheter
E-post: [email protected]


Kva eg kan bidra med som styremedlem
Jeg har jobbet som journalist i flere år, og har derfor mange tanker om kommunikasjon og formidling av Amnestys budskap. Jeg har vært aktiv i Amnesty International Juridisk Studentnettverk og i Studentrådet. I 2007 var jeg delegat på ICM i Mexico, og har deltatt på flere internasjonale ungdomsmøter i regi av Amnesty. Jeg har sett hvordan Amnesty fungerer både lokalt og internasjonalt og håper å kunne bidra med både faglig kunnskap og entusiasme.
I 2013 var jeg med i Norges delegasjon til ICM og har i perioden ledet styringsgruppen for midlene til menneskerettighetsundervisning fra TV-aksjonen.

Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem
Jeg vil bidra til at styret fungerer effektivt og at vi får et godt samarbeid. Jeg er kreativ og strategisk, og vil gjøre mitt for at styret følger opp organsisasjonens strategiske mål. Det er viktig at Amnesty International Norge forblir en organsisasjon med høy troverdighet og mange engasjerte medlemmer. Jeg har bred interesse for menneskerettigheter, og er spesielt interessert i ytringsfrihet og kvinners rettigheter.
Jeg syns det er meningsfullt å reise rundt i Norge og møte medlemmene jeg reprensentere.



Tor-Hugne Olsen
Rolle: Styremedlem
Alder: 50 år
Telefon: 4884.2771
Heimstad: Oslo (opprinnelig fra Tromsø, bodde i Brussels fram til august 2013)
Utdanning: Økonomi / administrasjon / litt jus, inkludert menneskerettigheter
Stilling: Senior-rådgiver utviklingspolitikk for WWF Norge
Språkkunnskap: Godt muntlig og skriftlig engelsk og tysk, litt fransk
Tillitsverv: Internasjonal leder og sentralstyremedlem i Unge Venstre (1983-84), Vice President International Federation of Liberal and Radical Youth [Unge Venstres internasjonale paraplyorganisasjon] (1985-89), Styremedlem LNU – Landsrådet for Norske Barne- og Ungomsorgansasjoner (1989-93), President Nordens Liberale og Radikale Ungdom, 1989-90, Medlem Oppvekst og kulturkommiteen / Varamedlem Bydelsutvalget Grunerløkka Sofienberg Bydel (1995-99)

Relevant erfaring frå arbeid og tillitsverv: Leder Amnesty Norges Afrika landkoordinatorgruppe (1994-99), initiativtaker og leder Amnesty Norges LGBTI gruppe (1998-1999), medlem i den første internationale koordineeringsgruppa for LGBTI personer i Amnesty (1999-2001), Researcher Sørlige Afrika Amnesty - International Secretariat [AI-IS] (1999-2001), Kampanjeleder Øst Afrika AI-IS (2001-2002)

Anna erfaring som kan vere relevant for styrevervet: Seksjonsleder økonomi og administrasjon, Vålerenga Sosialsenter (1994-98), Prosjektleder Boligløse Gamle Oslo Bydel (1998-99), Økonomiansvarlig Fellesrådet for Afrika (1996-99), Daglig leder, Zimbabwe Human Rights NGO Forum, International Liaison Office (2002-2009), Daglig leder, Zimbabwe Europe Network (2009-2013)

Kva eg kan bidra med som styremedlem: Jeg har lang erfaring fra organisasjonsliv og arbeidsliv både i og utenfor Amnesty International, både i Norge og internasjonalt. Etter nesten 15 år i utlandet kom jeg tilbake til Norge i august i fjor og vil gjerne tilby noe denne erfaringa til Amnesty Norge. I styre sammenheng for Amnesty Norge tror jeg det det er tre ting som jeg kan bidra med som kan være verdifulle:
  1. Lang erfaring med menneskerettighets-arbeid og politisk påvirknings-arbeid. Jeg vil spesielt framheve arbeidet i forhold til Zimbabwe, der jeg i 14 år gjennom Amnesty, gjennom zimbabwiske menneskerettighets-organisasjoner og gjennom andre organisasjoner har jobbet direkte med ofre for menneskerettighetsbrudd, de som har utført mr overgrepene og aktører som kunne påvirkes, både nasjonalt i Zimbabwe og internasjonalt. Dette er erfaring som er direkte overførbart til andre situasjoner overalt i verden. Jeg har ledet Amnesty delegasjoner til Zimbabwe og flere andre afrikanske land mens jeg jobbet ved IS.
  2. Tung internasjonal erfaring. Jeg har jobbet sentralt mot de viktigste internasjonale aktørene på menneskerettighetsfeltet bl.a. som NGO representant inn mot FNs menneskerettighetsråd (og dens forløper: FNs menneskerettighetskommisjon) og den afrikanske menneskerettighets-kommisjonen som representant for menneskerettighets-organisasjonene i Zimbabwe.
  3. Brei erfaring fra økonomi og ledelse. Min utdanningsbakgrunn og my av mitt yrkesliv er i økonomi og ledelse. Jeg har derfor i mange av mine jobber og styreverv hatt ansvar for økonomi. I min siste jobb i Norge, som økonomileder ved Vålerenga sosialsenter, ledet jeg en seksjon med 8 ansatte og hadde budsjett- og regnskapsansvar for senteret som forvalta over 50 millioner i året.
Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem: Jeg er opptatt av menneskerettigheter generelt, opptatt av de store linjer og hvordan alt henger sammen. I mitt arbeid ved IS har jeg spesiell fulgt jobba i forhold til dødsstraff, tortur, fengselsforhold og likestilling / minoriteters rettigheter med vekt på LHBT arbeid. Jeg er opptatt av at Amnesty jobber tettere med lokale menneskerettighetsgrupper, og at organisasjonen er tilstede i hele verden.




Astrid Aksnessæther
Heimstad: Oslo
Rolle: Styremedlem
Utdanning: Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (1990)
Stilling: Administrasjonsdirektør Nasjonalmuseet
Mobil: 90 29 71 99
E-post: [email protected]

Kva eg kan bidra med som styremedlem
Jeg har lang ledererfaring, både fra offentlig sektor og frivillig sektor, fra små og store organisasjoner. I tillegg har jeg har arbeidet i forhold til styrer og har også egen styreerfaring. Fra stillingen som administrasjonssjef i Flyktninghjelpen har jeg internasjonal erfaring fra den humanitære sektoren. Som HR-direktør og senere administrasjonsdirektør i Utlendingsdirektoratet har jeg også fått innsikt i flyktningrett og menneskerettslige spørsmål.

Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem
Som økonom og mangeårig leder innenfor de administrative funksjonene vil jeg gjerne bidra til å videreutvikle og profesjonalisere organisasjonen, spesielt innenfor økonomistyring og inntektsutvikling. Jeg er også spesielt opptatt av å styrke mangfoldet, både internt i organisasjonen, men også når det gjelder medlemsutvikling.




Ove Tjelta
Fødselsår: 1945
Rolle: Styremedlem
Epostadresse: [email protected]
Telefon: 90566522
Heimstad: Stavanger
Utdanning: BI, GSM UCLA,
Stilling: Daglig leder Alustar AS
Språkkunnskap: «Litt» Spansk, Tysk, «God munnleg» Fransk, «God munnleg og skriftleg» Engelsk on norsk
Tillitsverv: I diverse idrettslag, Rotary, Amnesty, styremedlem og styreleder i IKT og mediebedrifter.

Relevant erfaring frå arbeid og tillitsverv: Organisasjonsutvikling og ledelse, økonomisk styring, endringsprogrammer, internasjonal erfaring

Anna erfaring som kan vere relevant for styrevervet: Variert arbeidserfaring fra private og offentlige norske og internasjonale virksomheter, landanalyser og lokalt innhold prosjekter. Arbeid med styrende dokumentasjon lover og regelverk i offentlig og privat sektor.

Kva eg kan bidra med som styremedlem: Livserfaring med bredde og dybdekunnskap i flere områder.
Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem: Organisasjonsutviklingen fra det enkelte medlem til øverste internasjonale organ, økonomisk styring av organisasjonen og våre aksjoner og prosjekter.



Inga Laupstad

Fødselsår: 1983
Rolle: styremedlem
Telefon: 41418160
Hjemsted: Oslo, opprinnelig fra Kabelvåg
Utdanning: Master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo
Stilling: Advokat i Advokatfirmaet Stabell & Co
Språkkunnskap: Norsk: Godt muntlig og skriftlig Engelsk: Godt muntlig og skriftlig
Tillitsverv: Styremedlem i Amnesty i Norge fra 2010 og frem til i dag.
Relevant erfaring fra arbeid:
2005-06: Prosjektstilling i PRESS Redd Barna ungdom. Ansvarlig for et utvekslingsprogram mellom Norge og India med barnearbeid som tema.
2007-09: Medarbeider Juss-Buss, innvandringsgruppa.
2009-2011: Medarbeider i Advokatforeningens aksjons- og prosedyregruppe. Rettssikkerhet på utlendingsfeltet.
2012- d.d.: Advokat/advokatfullmektig i Advokatfirmaet Stabell & Co. Hovedsakelig arbeid innen strafferett og barnerett - to fagfelt som er nært knyttet til grunnleggende menneskerettigheter. Arbeidet gir en praktisk tilnærming til hvordan menneskerettighetene praktiseres i Norge.

Annen erfaring som kan være relevant for styrevervet:
I skole- og studietiden min har jeg vært aktiv i flere frivillige organisasjoner. Jeg engasjerte meg mye i Operasjon Dagsverk på videregående og jobbet fulltid i hovedkomiteen til OD i 2002. I perioden 2004-2005 deltok jeg i Fredskorpset sitt utvekslingsprogram og bodde et år i India, hvor jeg jobbet med utviklingsprosjekter i slummen og på landsbygda. Hovedfokus for prosjektene var fattigdomsbekjempelse og styrking av barn, ungdom og kvinner. Da jeg startet på universitetet i Oslo i 2005 ble jeg engasjert i Amnestys studentgruppe og jeg var aktiv der gjennom hele studietida. Vi arrangerte en rekke møter og debatter på juridisk fakultet, i tillegg til å starte Menneskerettighetsuka i Oslo.

Hva jeg kan bidra med som styremedlem:
I styret vil jeg bidra med juridisk kompetanse i tillegg til mange års erfaring som Amnesty-aktivist. Styreerfaringen fra 2010 og frem til i dag gjør at jeg også kan bidra med kontinuitet i styret. Jeg har vært særlig opptatt av organisasjonsutvikling i arbeidet i styret, og ønsker å videreføre dette. Styret har i inneværende periode økt fokuset på gruppene og medlemsaktiviteten i organisasjonen, og dette ønsker jeg å jobbe videre med. Min erfaring fra barne- og ungdomsorganisasjoner fra tidligere kommer også godt med i styrearbeidet.
Saker jeg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem:
Helhetlig og stødig styring av organisasjonen slik at vi hver dag kan jobbe målretta for menneskerettighetene. Engasjement og aktivitet blant medlemmene våre.






Kjetil Haanes
Heimstad: Gjerdsvika
Rolle: Styremedlem
Utdanning: Utdanna adjunkt
Stilling: arbeider no som redaktør i eiga bedrift, i tillegg til å vere rådgjevar og prosjektleiar for ulike organisasjonar.
Andre tillitsverv: Leiar for Israeli Palestinian Journalists Forum
E-post: [email protected]

Kva eg kan bidra med som styremedlem
Har over 25 års bakgrunn som journalist, har i åtte år vore konserntillsvald i Orkla Media og britiske Mecom plc, har vore nestleiar i Norsk Journalistlag og styreleiar i Norsk Presseforbund. Har hatt ei rekkje nasjonale og internasjonale verv, mellom anna i UNESCO, og har leia mange humanitære- journalist - og pressefridomsprosjekt. Har sidan 2011 vore rådgjevar for Israeli - Palestinian Dialogue Forum på vegne av det internasjonale presseforbundet - IPI - og etablerte i 2013 næringslivsportalen NETT NO for Sunnmøre og Nordfjord. Har lang og brei styreerfaring, både frå ideelle organisasjonar og frå større bedrifter som Orkla ASA

Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem
Eg ønskjer å vere både inspirator og vaktbikkje for leiinga, sjå til at planar og strategiar vert følgde og sjå til at organsiasjonen sine ressursar vert brukte der dei skal og der effekten er størst. Eg er opptatt av at det finst ressursar og gode system som gjer det muleg å ha tett kontakt mellom medlemane ute og sentralleiinga i Oslo, men i tillegg ønskjer eg også at den norske stemma vert endå tydelegare i den internasjonale delen av Amnesty International





Tonje Hellevig
Fødselsår: 1989
Rolle: styremedlem
Telefon: 90638073
Hjemsted: Oppegård
Utdanning: Journalistikk nett/avis to år, Utviklingsstudiet: årsstudium, mastergrad i samfunnskommunikasjon: to år.
Stilling: Arbeidssøkende ved siden av prosjektmedarbeider på Stiftelsen Arkivet (deltid) og vikarlærer på Tårnåsen barneskole
Språkkunnskap: Norsk: Godt muntlig og skriftlig Engelsk: Godt muntlig og skriftlig
Tillitsverv: 2008-2011: Kommunikasjonsansvarlig i Amnestystudentene Kristiansand (ved UiA) 2011-2013: Leder for Amnestystudentene Kristiansand (ved UiA) 2012 -2013: Aktivist i FN – Studentene Kristiansand (Ved UiA) 2013-2014: Frivillig i Redd Barnas aktivitetsgruppe for innvandrere
Relevant erfaring fra arbeid:
2013:
- Praktikant hos Stiftelsen Arkivet i seks uker. Praksisplass fra studiet. Jobbet hos stiftelsen Arkivet, Amnesty International Sør, Redd Barna og FN-sambandet sør.
- Medarbeider på rapporten om Norges innsats for FN`s menneskerettighetsråd: Gjennomførte intervjuer av kilder, samt skrev utkastet til flere deler av rapporten før redigering.
2014:
- Prosjektmedarbeider hos Stiftelsen Arkivet: Prosjektmedarbeider på prosjektet: Omkomne utenlandske sjøfolk i Nortraship-et navneprosjekt ved Stiftelsen Arkivet og Bjørn Tore Rosendahl. Hjelper til med forskningsarbeidet, kommunikasjonsarbeid når det nærmer seg publisering.

Annen erfaring som kan være relevant for styrevervet:
Jeg har gjort greie for det som er relevant i de to punktere over.

Hva jeg kan bidra med som styremedlem:
Jeg har erfaring både som leder og medlem i forskjellige frivillige grupper og kan bidra med innspill og godt begrunnede meninger om hvordan Amnesty som organisasjon kan legge til rette for å gjøre det lærerikt og gøy å bli med som frivillig. Jeg er veldig opptatt av å skape et godt miljø og gode grupper hvor alle føler de bidrar. Dette er fordi mitt eget engasjement i forskjellige grupper, særlig i Amnesty sin studentgruppe, har gitt meg veldig mye. Jeg er engasjert og liker å møte andre engasjerte mennesker. Når jeg har fått mulighet til å holde foredrag, fortelle om Amnesty sitt arbeid og mulighet til å snakke med andre om Amnesty sitt arbeid har dette vært noe jeg virkelig har trives med og gjerne gjør mer av. Jeg er opptatt av god kommunikasjon innad i et styre som dette, samt å få kommunisert ut til andre hva en arbeider med innad i styret. Med utdannelse innen journalistikk og kommunikasjon kan jeg bidra med god kommunikasjon og informasjon både innad i styret og utover til andre.

Saker jeg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem:
Legge til rette for gode lokalgrupper og frivillig arbeid, arbeide med at Amnesty skal være en organisasjon hvor folk føler de kan delta og lære mer om menneskerettigheter. Å hjelpe til å finne de gode sakene og riktige satsingsområdene for Amnesty Norge.



Varamedlemmer:

Gro Herefoss Davidsen
Fødselsår: 1980
Rolle: 1. varamedlem
Epostadresse: [email protected]
Telefon: 908 68 926
Heimstad:Tromsø
Utdanning: Master i samfunnsgeografi ved NTNU (ferdig utdannet 2008)
Stilling: Prosjektleder for Vennskapsbyprosjektet Tromsø-Gaza på Tvibit og Kulta ungdomskulturhus i Tromsø, et kulturutvekslingsprosjekt med fokus på film, teater, tekst og scenekunst mellom ungdom i Tromsø og Gaza
Språkkunnskap: Engelsk – god, Spansk – grunnleggende, Fransk - litt

Relevant erfaring frå arbeid og tillitsverv
Tidligere arbeid:
2011 (april-nov) – NRK TV-aksjonen Norsk Folkehjelp, Fylkesaksjonsleder for Troms og Finnmark
2009-2010 – Amnesty Norge Region Midt, Regionsleder (vikariat)
2008-2009 – Oppland Røde Kors, frivillighetskoordinator flyktninger og flerkultur

Tillitsverv:
Nestleder i ICAHD Norway (2008-), styremedlem i Vennskap Tromsø-Gaza (2012-), styremedlem Internasjonal seminar (2012-), gruppemedlem Amnesty Region Nord (2010-), styremedlem Palestinekomiteen (2010-2011), flyktningeguide i Norges Røde Kors (2009-2010), møtestyret Trondheims internasjonale studentfestival (2006-2007), gruppeleder Trondheim internasjonale studentfestival (2004-2005), styremedlem og gruppeleder Amnesty International studentnettverk (2003-2006).

Anna erfaring som kan vere relevant for styrevervet:

2007 (4 mnd) – Kirkens Nødhjelp Ledsagerprogram (EAPPI), internasjonal ledsager i Jerusalem
2003 (5 mnd) – solidaritetsarbeider i den palestinsk flyktningeleir i Libanon

Kva eg kan bidra med som styremedlem:
Jeg har vært aktiv i Amnesty først gjennom studentnettverket ved NTNU i Trondheim og siden i gruppe 157 i Tromsø. Dette kombinert med erfaringen som regionsleder (vikariat i et år) i Region Midt gjør at jeg kjenner organisasjonen godt fra flere sider både som aktivist og ansatt. I tillegg tar jeg med meg erfaringene fra tidligere arbeid i organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem:
Jeg er opptatt av at Amnesty skal være en tydelig organisasjon hvor man kan engasjere seg aktivt i de sakene som opptar en og samtidig åpner for muligheter for å lære mer. En bred nærhet til organisasjonen gjennom god dialog mellom medlemmer, styret, hovedkontor og regionskontor er viktig for å få til dette. Jeg har stor respekt for alle Amnestyaktivister som bruker av sin fritid for å gjøre verden til et litt bedre sted, og disse må ses, lyttes til og ivaretas på best mulig måte. Samtidig må vi fortsette å gjøre tema menneskerettigheter aktuelt, personlig og engasjerende for enda flere gjennom gode kampanjer, informasjonsarbeid og menneskerettighetsundervisning.


Nancy Herz
Fødseslsår: 1996
Rolle: 2. varamedlem
Telefon: 97174433
Heimstad: Haugesund, Rogaland
Utdanning: Elev, International Baccalaureate
Stilling: Student
Språkkunnskap:Arabisk: God muntlig, Norsk: God muntlig og skriftlig, Engelsk: God muntlig og skriftlig, Spansk: litt
Tillitsverv:
Januar 2012 - august 2013 : Nestleder Amnesty International Haugesund
August 2013 – september 2014: Leder Amnesty International Haugesund
Mai 2012- november 2012: Medlem i kommunekomiteen for TV-aksjonen 2012
April 2013- desember 2013 : Organisatorisk nestleder Elevorganisasjonen i Rogaland[1]
September 2012- april 2013 : Nestleder Elevråd Vardafjell VGS
April 2013- desember 2013 : Elevrådsleder
August 2012- oktober 2013 : Medlem av Internasjonal Komité Vardafjell VGS

Relevant erfaring frå arbeid og tillitsverv:
I løpet av min tid som gruppeleder i Amnesty Haugesund har jeg fått være med på mange lokale og nasjonale arrangementer. Iblant de erfaringene som jeg har fått er medietrening i lokale medier og å kunne representere organisasjonen utad på lokalt nivå. I tillegg har jeg lært noe om mediebildet og hvordan vi kan bli sett og hørt. Gjennom flere av kronikkene jeg har skrevet har lokallaget fått kontinuerlig mediedekning, og dette er viktig for å spre Amnesty-budskapet. Denne erfaringen vil jeg ta med videre som styremedlem. Aller mest har jeg lært av å være i kontakt med mennesker gjennom foredrag, aksjonering og workshops om menneskerettighetene. Forskjellige målgrupper har lært meg å tilpasse meg og se på tema menneskerettigheter og Amnesty sitt arbeid fra ulike synspunkter. Jeg har holdt foredrag for mennesker i alle aldre, og av ulik bakgrunn.
En annen erfaring som jeg vil ta med videre er fra kommunekomiteen for TV-aksjonen i 2012 da Amnesty fikk pengene. Her var jeg blant annet med på å verve bøssebærere og fikk muligheten til å engasjere andre unge i arbeidet for menneskerettighetene.
Som Org. Nest i Elevorganisasjonen lærte jeg mye om den organisatoriske delen av en organisasjon. Medlemskontakt, struktur og organisering av arrangementer er relevant erfaring som jeg fikk fra dette vervet. Igjennom skolen har jeg også vært med å planlegge det internasjonale solidaritetsarbeidet, og begge årene jeg har vært med har jeg involvert Amnesty International i form av enten menneskerettighetsforedrag eller workshop. Gjennom dette arbeidet har jeg lært mer om hvordan man kan engasjere unge til å bry seg og stå opp mot urett.

Anna erfaring som kan vere relevant for styrevervet:
Andre erfaringer som kan være relevant for styrevervet er først og fremst det jeg har fått være med på som medlem i Amnesty. Prosjektlederkurs, NYC og ”Youth Multiplier team” har vært arenaer hvor jeg har lært mye om ledelse, samarbeid og tverrkulturelt arbeid. I tillegg har jeg lært mye om det å nå ut til store folkemengder med et viktig budskap om at vi alle kan forandre vår lille del av verden. Ellers går jeg på IB som er en internasjonal linje, og her står medmenneskelighet og frivillig arbeid i fokus. Dette har lært meg å kombinere store mengder akademisk arbeid og engasjement.

Kva eg kan bidra med som styremedlem:
Som styremedlem kan jeg bidra med varmt engasjement, internasjonalt perspektiv og språkkunnskap. I tillegg kan jeg bidra med ungdommelige impulser og erfaring i organisasjonsarbeid og struktur, samt fersk og pågående erfaring som aktivist. På bakgrunn av min kultur og det å være norsk-libaneser engasjerer jeg meg for menneskerettighetene på et personlig nivå. Tro på at det vi arbeider med nytter er nøkkelen i et godt styre.

Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem:
Tre år og mange erfaringer etter at jeg ble medlem i Amnesty sitter jeg igjen med følelsen av at vi er en slagkraftig, pålitelig og resultatorientert organisasjon, og det er viktig for meg som styremedlem å videreføre dette arbeidet. Styret skal være et organ som knytter grasrota og organisasjonen ovenfra, og gi frivillige følelsen av at nettopp de blir hørt. Organisasjonsstyret skal gjøre det lettere for frivillige å finne sitt sted i organisasjonen, og gi dem muligheten til å kunne være med på ulike nivåer og arenaer. Ellers er det viktig for meg å føre samfunnet og Amnesty nærmere sammen på ulike måter: gjennom undervisningsprogram for elever fra barneskolealder, gjennom synlighet i lokale/nasjonale medier og gjennom å støtte opp om aktivistene som gjør den ekstra innsatsen.

[1] Trakk meg frivillig

Thomas Øvestad
Fødselsår: 1992
Rolle: 3. varamedlem
Telefon: 994 20 599
Heimstad: Trondheim
Utdanning: Siv.Ing. i Fysikk og Matematikk, NTNU
Stilling: Student
Språkkunnskap: Flytende: norsk og engelsk. Godt: rumensk og fransk.
Tillitsverv: Leder, Amnesty studentnettverk Trondheim (2011-2012). Generalsekretær, European Youth Parliament Norway Alumni Association (2012-2014).

Relevant erfaring frå arbeid og tillitsverv:
Har vært medlem av Amnestys studentnettverk i Trondheim i to år. Fikk gleden av å lede studentnettverket og delta i Amnestys studentråd i 2011-2012. I løpet av denne tiden prøvde vi å fornye oss ved å utforske nye måter å gjennomføre kampanjer og arrangement. Dette førte blant annet til at vi arrangerte Trondheims første menneskrettighetsuke i 2012.
Jeg har sittet i styret til European Youth Parliament Norway Alumni Association i to år med et sterkt fokus på organisasjonsutvikling. Erfaringene derfra vil komme godt med i dette styrevervet
.
Kva eg kan bidra med som styremedlem: Jeg har ikke like mye erfaring fra Amnesty, utover studentnettverkene, som noen av de andre styremedlemmene. Mitt mål er derfor å prøve å komme med noen nye impulser og nye perspektiv.
Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem: Jeg mener det er viktig å arbeide med hvordan Amnesty International Norge blir oppfattet av ikke-medlemmer i Norge. Som teknofil er jeg også opptatt av hvordan nye teknologiske trender åpner for nye måter å nå ut til folk på. Jeg mener en organisasjon som Amnesty International Norge har mye å tjene på å ligge i forkant.


Ingrid Juell Moe
Fødselsår: 1949
Rolle: 4. varamedlem
E-postadresse: [email protected]
Telefon: 40240523
Heimstad: Ny-Hellesund, 4640 Søgne
Utdanning: Kunstutdanning (4 år) Pedagogisk høgskole 1 år
Stilling: Tekstilkunstner
Språkkunnskap: God muntlig og skriftlig engelsk
Tillitsverv: Flere styrlederverv i kunstnerorganisasjoner og andre kulturorganisasjoner.

Relevant erfaring frå arbeid og tillitsverv:
Prosjekleder og idèskaper i store kunstprosjekt. Erfaring frå ideelt frivillig arbeid.

Anna erfaring som kan vere relevant for styrevervet:
Engasjert og optimistisk av natur. Løsningsorientert. Skrevet bok om andre verdskrig: «Bakteppe- to brødre og krigen» Utgitt av stiftelsen Arkivet i 2013. Foredragsvirksomhet og artikler om temaet. Jeg har sympatisert med Amnesty alle mine år og vært medlem i mange. Min far var NN-fange under krigen, noe som har bidradd til mitt samfunnsengasjement og jeg trekker mange paralleller derfra til dagens situasjon. Jeg har derfor et særlig engasjement knyttet til dødsstraff med og uten dom, tortur, vilkårlig fengsling, enkeltmenneskers grunnleggende menneskerettigheter på alle nivå.

Kva eg kan bidra med som styremedlem:
Styret har startet et arbeid med å styrke kontakt med grunnstammen i organisasjonen, medlemmene, og stadig finne nye innganger til lokalt engasjement. Det tror jeg er viktig å følge opp. Første styreperiode ga meg mye læring og kunnskap om Amnesty, noe jeg tror jeg kan dra nytte av i en ny periode, og derved bidra med innspill og synspunkter.

Saker eg syns det er viktig å arbeide med som styremedlem:
Kommunikasjons- og formidlingsarbeid er viktig for meg, ikke minst for å ivareta Amnestys gode omdømme og troverdighet, som er avgjørende for at organisasjonen kan oppnå sine målsettinger nasjonalt og internasjonalt. Jeg vil gjerne bidra til å styrke fokus på enkeltindividets skjebne og samtidig øke bevisstheten om menneskerettighetene og respekten for internasjonale konvensjoner i en tid da disse står svakt i mange stater og samfunn, og også er under press i flere demokratier.


VALNEMND består av:
Karen-Lise Scheie Knudsen, Bodil Røyset og Alf Butenschøn Skre. Vara Gustav Haver.
kontakt: [email protected]