Slum stories - fotoutstilling

Tar du turen innom Stavanger bibliotek på kulturhuset kan du se Amnestys utstilling: Slum stories med bilder fra Amnestys reise til Nairobi, Kenya i januar i år. Du kan også sette opp denne utstillingen i ditt nærmiljø.
 
Publisert: 31. Mar 2011, kl. 14:13 | Sist oppdatert: 23. Feb 2015, kl. 11:09
Slummen i Nairobi huser i underkant av to millioner mennesker. Her lever folk livene sine som alle andre steder på kloden; de arbeider, går på skole, stifter familie, henger med venner, hører på musikk, vasker opp, krangler, lengter, ser på TV, elsker, er lykkelige eller ulykkelige.

Livet i slummen er allikevel spesielt tøft. Folk sliter med å få endene til å møtes, og de fleste er svært fattige. Mange lever i konstant frykt for å bli kastet ut av hjemmene sine.

Tvangsutkastelsene skjer gjerne av væpnet politi og bulldosere om natten mens folk sover, ofte uten noe forvarsel. Folk har stort sett ikke tilgang til rent vann og sanitærforholdene er elendige. Kvinner i slummen er livredde for å bli voldtatt når de beveger seg langs mørke smug om natten for å benytte seg av de få offentlige toalettene som finnes. Politiet er fullstendig fraværende. Hverdagen i slummen balanserer på en syltynn line av utforutsigbarhet, hvor folk er svært sårbare for myndighetenes bestemmelser.

Støtt Amnestys kampanje
Amnesty Internationals kampanje i vår fokuserer på slumbeboeres rettigheter i Nairobi, og spesielt skal vi få en slutt på tvangsutkastelser.
Målet er at folk skal få leve sine liv i verdighet og trygghet, uten konstant redsel for overgrep. Folk i slummen må gis medbestemmelsesrett i saker som angår deres liv. Bli med på å stoppe bulldoserne! Skriv under på Amnestys aksjon

Vil du sette opp utstillingen
For å sette søkelyset på Amnestys vårkampanje for slumbeboeres rettigheter, oppfordrer vi alle som har anledning til å laste ned Slum Stories-fotoene, printe de ut i store formater og i god kvalitet og rett og slett lage sine egne utstillinger rundt om i Norge, i rådhusfoajeer, biblioteker, caféer, togstasjoner, skoler o.s.v. Så lenge du innhenter tillatelse er det bare fantasien som setter begrensninger. En utstilling kan gjerne starte med en vernissage, hvor folk også oppfordres til å aksjonere for slumbeboernes rettigheter.


Last ned fotoutstillingen Slum Stories her