Øst-Ghouta: Nådeløs bombing av sivile

Syriske myndigheter begår krigsforbrytelser i deres forsøk på å utrydde opposisjonsstyrkene. Prisen betaler sivile barn og voksne  hver eneste dag. 
Publisert: 27. Feb 2018, kl. 11:35 | Sist oppdatert: 27. Feb 2018, kl. 15:32
Den siste måneden har syriske myndigheter intensivert angrepene mot motstanderne i hovedstaden Damaskus. Øst-Ghouta er det siste sentrale området som kontrolleres av opposisjonsstyrker. I et forsøk på å  utradere disse, bomber myndighetene alle innbyggerne der, også sivile.

Mange er drept og hundrevis er skadet. 

Krigsforbrytelser i Syria

Syriske myndigheter angriper bevisst sivile mål, og begår dermed en krigsforbrytelse.

 Øst-Ghouta har vært beleiret av opposisjonsgrupper i flere år, og befolkningen har ikke mulighet til å forlate området. Tusenvis er fanget. Samtidig har mange barn og voksne akutt behov for medisinsk hjelp, noe de ikke har tilgang på innenfor områdets grenser. 

Sikkerhetsrådet krever våpenhvile

24. februar stemte FNs sikkerhetsråd fram et vedtak som krever 30 dagers våpenhvile for å få humanitærhjelp inn til Øst-Ghouta.  
 
Sherine Tadros, sjef for Amnesty International’s FN-kontor uttaler:
 
- Det burde ikke være nødvendig med vedtak i sikkerhetsrådet for at sivile i nød skal kunne få livreddende assistanse og bli beskyttet mot bomber. Nå som vedtaket først er fattet er det avgjørende at sikkerhetsrådet følger opp. De må sikre at angrepene på sivile stanser, samt sørge for ubegrenset tilgang til humanitær assistanse.

 Det er opp til partene i krig å sette kravene fra FN ut i livet. Rapporter fra frontlinjen kan melde at bombardementet fortsetter.