Share
Foto: Mimsy Møller/Dagsavisen/Samfoto
Foto: Mimsy Møller/Dagsavisen/Samfoto

Amnestyprisen 2014 til Arild Knutsen

Amnestyprisen 2014 går til Arild Knutsen (45) for hans innsats for stoffbrukeres rettigheter og for å ha blitt en viktig talsperson for tilreisende romfolk og deres krav på respekt. 
Skrevet av: Kommunikasjonsavdelingen
PUBLISERT: 24. oktober 2014, KL. 14:50 -
SIST OPPDATERT: 25. oktober 2014, KL. 9:32
Siden 2004 har Amnestyprisen blitt delt ut for å bidra til økt kunnskap om menneskerettighetene, og for å fremme aktiviteter som styrker respekten for menneskerettighetene.
 
Arild Knutsen fra Oslo er styreleder for Foreningen for en human narkotikapolitikk. Han har markert seg tydelig i kampen for stoffbrukeres rettigheter, med særlig fokus på vanskeligstilte, og for en ny narkotikapolitikk.
 
- I årevis har Arild Knutsen viet sitt liv for å gi en stemme til mennesker som ikke har lett for å bli hørt. Knutsens hjertevarme og medmenneskelighet er et eksempel til etterfølgelse. Derfor ønsker vi å hedre ham med Amnestyprisen 2014, sier styreleder Trygve G. Nordby i Amnesty i Norge.
 
Utrettelig innsats
Knutsen har selv bakgrunn som rusbruker og kjenner miljøet godt.
 
- Dette gir ham ekstra tyngde og troverdighet til å tale rusmisbrukernes sak. Vi i Amnesty berømmer Knutsens utrettelige arbeid og engasjement, og hans særdeles viktige bidrag til den offentlige debatten rundt samfunnets vanskeligstilte, sier Nordby.
 
Knutsen tilbringer mye tid i Oslo sentrum for å bistå og støtte de rusavhengige med å rense sår, gi råd, hjelp og veiledning, dele ut rene sprøyter og mat. Samtidig deltar han med innlegg og kronikker i den offentlige debatten.
 
Menneskeverd og respekt 
Prisvinneren er også blitt en viktig talsmann for tilreisende rom og deres krav på respekt.

- Arild Knutsen har nådd mange med sitt budskap fordi han hele tiden har prøvd å vise at både narkomane og romfolk rammes av mye av den samme mangelen på respekt for menneskeverd, sier Trygve G. Nordby.
Del saken
Andre Nyheter