Share
HRE workshop i Beirut 2018 Foto: Amnesty International
HRE workshop i Beirut 2018 Foto: Amnesty International
Møt ungdom fra Midtøsten/Nord-Afrika

Delta på spennende workshop i høst

Er du mellom 18 og 24 år gammel og har lyst til å lære mer om ytringsfrihet? Søk om å delta på workshop om ytringsfrihet 2.-6. oktober i Beirut!
Skrevet av: Frank Conde Tangberg
PUBLISERT: 26. juni 2018, KL. 10:51 -
SIST OPPDATERT: 28. juni 2018, KL. 11:42
Amnesty åpner nå for søknader til å være med på Youth Activism Workshop, og håper at du vil søke om å være med!

Youth Activism Workshop er en spennende mulighet for ungdomsaktivister fra Norge og MENA-regionen (Midtøsten/Nord-Afrika) som er opptatt av ytringsfrihet. Prosjektet er ledet av unge aktivister fra Kuwait, Libanon, Marokko og Norge, og nå samler vi aktivister fra disse landene til en spennende workshop i Beirut, Libanon. Målet er å bidra til å skape et nettverk av unge aktivister som gjennom erfaringsutveksling og kapasitetsbygging styrker hverandres evne til å kjempe for menneskerettigheter. Dette er en spennende mulighet for norske aktivister til å lære og få nyttige erfaringer i et internasjonalt nettverk av aktivister.

Bidra til å skape endring

De siste årene har vi vært vitne til en dyster utvikling for menneskerettighetene. Rekordmange mennesker angripes fordi de tør å ta til orde mot urett. Samme år som menneskerettighetserklæringen blir 70 år, blir disse rettighetene stadig oftere skjøvet til side. Rettigheter som er helt nødvendige for å skape endring, slik som retten til å uttrykke seg fritt, organisere seg og protestere, er truet. I noen tilfeller er det myndighetene selv som utgjør trusselen. I andre tilfeller er det et fiendtlig debattklima som gjør det risikabelt og vanskelig å uttrykke seg i det offentlige rom.

Dette har en sterk negativ effekt på unge menneskerettighetsforkjempere og samfunnsdebattanter. Unge aktivister kan ofte bli sett på som bråkmakere eller urrealistiske idealister. Disse negative oppfatningene kan skape ekstra utfordringer når ungdom ønsker å kjempe for sine menneskerettigheter. Dette er utfordringer Amnesty International har vært vitne til fra Myanmar til Mexico.

Dette må vi forandre på, og derfor samler Amnesty International ungdommer fra ulike deler av verden for å reflektere rundt disse utfordringene og jobbe for å skape positive endringer sammen.

Bli med

Dersom du deltar på Youth Activism Workshop vil du få en mye bredere og dypere innsikt i dagens utfordringer knyttet til ytringsfrihet. I lys av gruppens internasjonale sammensetning vil du se at det finnes både forskjeller og fellestrekk på hvordan denne utviklingen oppleves i Norge og MENA-regionen. Youth Activism Workshop vil bli ledet av ungdom, og er den første av sitt slag i Amnesty International. Søk om å være med, for dette er en unik mulighet til å delta på en av årets mest spennende workshops i MENA-regionen!

Workshopen vil bli arrangert i Beirut, Libanon.
Del saken
Andre Nyheter