Share
Fra åpningskonserten på Hulen. Foto: ASB
Fra åpningskonserten på Hulen. Foto: ASB
MENNESKERETTIGHETSUKEN 2014:

Studentene briljerer

20. til 27. september 2014 ble årets Menneskerettighetsuke arrangert av studentgruppen Amnesty Student Bergen.  – Målet er å sette fokus på kampen for menneskerettigheter, sier leder for Menneskerettighetsuken, Irene Bjørke.  
Skrevet av: Ane Marte Skogesal
PUBLISERT: 9. oktober 2014, KL. 13:57 -
SIST OPPDATERT: 17. oktober 2014, KL. 14:43
Menneskerettighetsuken feirer 10 år i år, samtidig som Amnesty feirer 50 år i Norge.  Jubileet ble feiret med konserter, filmvisninger og spennende foredrag om asylbarn og asylpolitikk, homofili og homofobi i Uganda, og kampen mot tortur.  

– Vi er veldig fornøyde med gjennomførelsen. Vi ønsker å opplyse om hvordan menneskerettighetssituasjonen er i dag, både i Norge og i resten av verden, og håper flere blir inspirert til å engasjere seg i kampen for menneskerettigheter, sier Bjørke.

Generalsekretær i Amnesty i Norge, John Peder Egenæs, er dypt imponert over studentene.  – Arrangementet holder et høyt nivå, og studentgruppen har fått med seg utenlandske krefter på laget.  Dette er svært imponerende, sier Egenæs. 

Studentgruppen hadde invitert generalsekretæren til å avslutte Menneskerettighetsuken 2014 med et foredrag om den internasjonale kampen mot tortur, og hvordan enkeltmennesker kan gå imellom.  Kampen mot tortur er også hovedtema for Landsmøtet 2014.  Egenæs har en klar oppfordring: – Bli med!  

– De fleste reagerer likt på tortur, men det er viktig at vi går fra å bli opprørt til å gjøre de enkle tiltakene som kan bidra til at tortur stoppes.  Ved å kombinere solidaritet med de overlevende og ikke-overlevende, og politisk press kan vi oppnå dette, avslutter Egenæs. 

Les mer om Amnestys globale kampanje Stopp Tortur.

Se Bergen Student-TVs reportasje fra Menneskerettighetsuken 2014 her. 

 
Del saken
Andre Nyheter