Share
Foto: Amnesty International
Foto: Amnesty International
Gode nyheter:

Zainab al-Khawaja er løslatt fra fengsel!

Zainab al-Khawaja og hennes halvannet år gamle sønn, er løslatt fra fengsel på humanitært grunnlag. Zainab ble dømt til fengsel i Bahrain for å ha revet i stykker et bilde av kongen.
Skrevet av: Maria Kjos Fonn
PUBLISERT: 20. juli 2016, KL. 13:24 -
SIST OPPDATERT: 18. oktober 2016, KL. 14:37
Zainab al-Khawaja og hennes halvannet år gamle sønn, ble løslatt fra fengsel i Bahrain på humanitært grunnlag den 31. mai.  Zainab har både bahrainsk og dansk statsborgerskap. Den 7. juni forlot Zainab og sønnen Bahrain og reiste til Danmark, etter å ha blitt informert om at ny tiltale ventet henne om hun ble boende i landet. Hun risikerte en lang fengselsstraff, adskilt fra sønnen.

Arrestert flere ganger
Zainab er datter av grunnlegger av Bahrain Center for Human Rights,  Abdulhadi al-Khawaya, som ble dømt til livsvarig fengsel i juni 2011 for å delta i demonstrasjoner mot regjeringen i februar og mars 2011. Zainab har blitt arrestert og løslatt flere ganger siden desember 2011. Hun har blitt anklaget for å ha "ødelagt statens eiendom" fordi hun rev opp et bilde av kongen av Bahrain, og for å ha "fornærmet en politimann" fordi hun verbalt beskyttet en annen fange som ble ydmyket av en politimann da de satt sammen i varetekt. Hun er også beskyldt for "ulovlig forsamling og opptøyer" og "oppfordring til hat mot regimet ". Sist ble hun arrestert 14. mars,  sone tre år og én måneds i fengsel for flere av dommene. Blant annet ble hun dømt til ni måneder for å ha «gått inn i et avstengt område» og «fornærmet en offentlig tjenestemann", etter at hun i august 2014 prøvde å besøke sin far i fengsel under sultestreiken.

 
Del saken
Andre Nyheter