Share
Amnesty International. Amnestyprisen er en statue av billedhuggeren Nico Widerberg
Amnesty International. Amnestyprisen er en statue av billedhuggeren Nico Widerberg

Hvem bør få Amnestyprisen 2012?

For åttende år på rad skal Amnesty International i Norge dele ut Amnestyprisen. Nå kan du være med og påvirke beslutningen om hvem som fortjener den for 2012.

Skrevet av: Patricia Kaatee
PUBLISERT: 24. januar 2013, KL. 16:32 -
SIST OPPDATERT: 4. juni 2013, KL. 17:15

Amnestyprisen 2012 skal gå til en kandidat som gjennom sitt arbeid har bidratt til å opplyse eller skape bred debatt om menneskerettighetsspørsmål, eller har oppnådd resultater i form av bedre beskyttelse og bedre rettigheter for enkeltpersoner eller en gruppe mennesker.

 

Hvem?
Kandidatene til prisen kan være journalister, kunstnere, personer tilknyttet en organisasjon eller andre mennesker på en eller annen måte har utmerket seg på menneskerettighetsfronten. Her er det lov til å tenke bredt.


Formål

Prisens formål er å anerkjenne og stimulere til et bredt spekter av aktiviteter for å spre kunnskap og aktivitet i forhold til menneskerettighetene både generelt og, eller i spesifikke situasjoner. Den ønsker å stimulere til aktivt arbeid for å beskytte utsatte grupper for menneskerettighetsbrudd. Prisen skal være en anerkjennelse og en inspirasjonskilde til nye prosjekter og bidra til å få oppmerksomhet om viktige samfunnsspørsmål.


Tidsfrist
Du må sende inn kandidatforslaget ditt innen 10. desember 2012. Prisen vil deles ut på Amnestys landsmøte i mars 2013. Send navnet på kandidaten og en begrunnelse for hvorfor du finner kandidaten verdig til pkaatee@amnesty.no. Merk mailen med Amnestyprisen 2012.

 

Del saken
Andre Nyheter